ΣΕΓΕ: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Στη σημασία της σημερινής Ημέρας που είναι αφιερωμένη στη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα αναφέρεται στο μήνυμά του ο Σύνδεσμος Επιχειρηματικών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ),

Το μήνυμα του ΣΕΓΕ έχει ως εξής:


«Η Παγκόσμια ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας θεσπίστηκε το 2014 με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και γιορτάζεται κάθε χρόνο με δυναμικές εκδηλώσεις οι οποίες φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ποιο είναι, όμως, το νόημα και η σημασία της σημερινής μέρας; Τι θέλει να αναδείξει και ποιους προβληματισμούς βάζει στο «τραπέζι» του διαλόγου; Γιατί είναι τόσο σημαντική η γυναικεία επιχειρηματικότητα, ώστε να δικαιούται την αναγνώριση και την καθιέρωση μίας παγκόσμιας ημέρας;

Αυτά τα ερωτήματα θα έπρεπε να είχαν ήδη απαντηθεί από την εξέλιξη των πραγμάτων και από την καθημερινότητα στην οποία όλοι επιχειρούμε και εργαζόμαστε. Ωστόσο, η σημερινή μέρα δίνει για ακόμη φορά το έναυσμα να επισημάνουμε αυτό που αποτελεί στη χώρα μας –και όχι μόνο- «κοινό μυστικό»: Ότι δηλαδή, παρά την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας υπάρχουν ανισότητες που δυσχεραίνουν την ισότιμη συμμετοχή τους στην επιχειρηματικότητα, στην κοινωνική ζωή, στις θέσεις ευθύνης και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Η ανάγκη, λοιπόν, προώθησης και υποστήριξης της γυναίκας επιχειρηματία και η ανάδειξη των δυσκολιών που συναντά, αλλά και των κατακτήσεών της στον ‘’τραχύ’’ δρόμο της επιχειρηματικότητας είναι επιτακτική. Και πρέπει να αναδεικνύεται και να προβάλλεται όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα».

Λ. Τσαλταμπάση: Να εξαλείψουμε τις ανισότητες

«Αυτή η μέρα έρχεται για να επισημάνει για ακόμη μία φορά το χάσμα μεταξύ ανδρών-γυναικών. Αποτελεί δε μια ευκαιρία να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες, ώστε οι γυναίκες επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και να εξαλείψουν τις όποιες ανισότητες υφίστανται, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο», επισημαίνει η πρόεδρος του ΣΕΓΕ, Λίνα Τσαλταμπάση αναφερόμενη στη σημερινή μέρα. Και διαβεβαιώνει πως ο Σύνδεσμος παραμένει προσηλωμένος στους στόχους του, έχοντας, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο τη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης και βιωσιμότητας για τις γυναικείες επιχειρήσεις.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos