Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ΙεράπετραςΤο ΚΠΕ Ιεράπετρας, στα πλαίσια των δράσεών του,, που χρηματοδοτείται κατά 75% από την Ε.Ε και κατά 25% από Εθνικούς πόρους, οργανώνει στις 30 και 31 Μαΐου 2008 επιμορφωτικό σεμινάριο εισαγωγικής επιμόρφωσης, που αφορά εκπαιδευτικούς που δεν έχουν ασχοληθεί αλλά επιθυμούν να ασχοληθούν με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση την επόμενη σχολική χρονιά.
Απευθύνεται σε 30 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, των Νομού Λασιθίου. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί προέρχονται κατά 70% από τα σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας και κατά 30% από τα υπόλοιπα σχολεία του Νομού Λασιθίου.

Θέμα του σεμιναρίου: «Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Εννοιολογική και μεθοδολογική Προσέγγιση»
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ιεράπετρας, που στεγάζεται στο Δυτικό Σχολικό συγκρότημα (ισόγειο 2ου Λυκείου Ιεράπετρας).
Εισηγητές στο σεμινάριο είναι εκπαιδευτικοί με μεγάλη εμπειρία στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, με εισηγήσεις που θα έχουν σαν στόχο να βοηθήσουν τους δασκάλους και καθηγητές που θα το παρακολουθήσουν να μυηθούν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, ώστε να υλοποιήσουν σχετικό πρόγραμμα την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Παράλληλα εισηγήσεις θα γίνουν από τον κ. Σκαμπαρδώνη Σταμάτη, της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, για να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τα προγράμματά της και από την κ. Καταντωνάκη Μαρία του Ενεργειακού Κέντρου, της Περιφέρειας Κρήτης ώστε να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί.
Το Σάββατο 31 Μαΐου στις 7:00 το βράδυ στην αίθουσα «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» του Δήμου Ιεράπετρας στα πλαίσια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ανοικτή στο κοινό, με θέμα: «Κλιματική αλλαγή: ατομική και συλλογική ευθύνη», με ομιλητή τον Νίκο Χρυσόγελο, Πρόεδρο του «Δικτύου Μεσόγειος ΣΟΣ».
ΕΠΕΑΕΚ Το νεοϊδρυθέν ΚΠΕ Ιεράπετρας συνεχίζοντας τη δράση του ολοκληρώνει τις ημέρες αυτές τα προγράμματα που απευθύνονται στις σχολικές μονάδες, «πιάνοντας» τους στόχους που είχε θέσει στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Έτσι σε 35 ανέρχονται οι σχολικές τάξεις που θα έχουν παρακολουθήσει σχολικό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του προγράμματος, που αυτό μεταφράζεται σε 1100 περίπου μαθητές και 120 εκπαιδευτικούς.

Δείτε ακόμα:
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos