τα φώτα ανάβουν μόνο σε κάποιες περιπτώσεις, με γεννήτριες
τα φώτα ανάβουν μόνο σε κάποιες περιπτώσεις, με γεννήτριες

«Οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα,  για τον ηλεκτροφωτισμό της Σπιναλόγκας (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή), ολοκληρώθηκαν παρά τις αλλαγές προσώπων και καταστάσεων τους τελευταίους μήνες.

Σήμερα έχουμε στα χέρια μας την απόφαση με την οποία ανατίθεται σε ιδιωτικό συνεργείο η παρακολούθηση- η ενεργοποίηση και ο έλεγχος περιοδικής λειτουργίας ηλεκτροφωτισμού της νήσου, κατά τη θερινή περίοδο, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 19 Ιουλίου».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ.Αντώνης Ζερβός, αναφορικά με την σύμβαση που υπεγράφει με ιδιωτικό συνεργείο από την ΕΤΑΔ, με αντικείμενο την ανάληψη  του έργου ηλεκτροφωτισμού της Σπιναλόγκας.

Ο κ. Ζερβός χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη αυτή, κάνοντας γνωστό ότι σε συννενόηση με την ΕΤΑΔ και με την Γ.Γ του υπουργείου Πολιτισμού κ. Μ.Βλαζάκη, αναμένεται έως το τέλος Ιουλίου να πραγματοποιηθεί  συνάντηση των συναρμόδιων φορέων προκειμένου να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις που σχετίζονται με την πόντιση  καλωδίου με το οποίο θα συνθεδεί η Σπιναλόγκα με το κεντρικό δίκτυο της ΔΕΗ για να ηλεκτορφωτιστεί.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί ο Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης έχει δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση του 50% του έργου, ενώ κατά την σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα,αναμένεται να εξεταστούν τρόποι για την εξασφάλιση και του υπολοίπου ποσού που θα επιτρέψει την υλοποίηση του έργου σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos