Σε ρόλο δημοσιογράφου οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου
οι μαθητές στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Τον ρόλο του δημοσιογράφου, ανέλαβαν σήμερα (30/9), οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου, που θέλησαν να ενημερωθούν από τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό και να καταγράψουν πληροφορίες αναφορικά με την αδελφοποίηση των Δήμων Αγίου Νικολάου και Αγίου Δομετίου της Κύπρου, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό, να προσθέσουν την δική τους ψηφίδα στην μακρόχονη συνεργασία των δυο περιοχών, αποτυπώνοντας μια διαφορετική οπτική, στο έντυπο που ήδη ετοιμάζουν με την συνδρομή των καθηγητών τους: κ. Γιώργου Μαυροειδή και κ. Κατερίνας Μπεκιαράκη.

Όπως έγινε γνωστό το ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου, έχοντας στις “αποσκευές” του, ήδη τρία βραβεία από τον περσινό Πανελλήνιο διαγωνισμό, συμμετέχει και φέτος στον διαγωνισμό : “Κύπρος – Ελλάδα, ομογένεια εκπαιδευτικές γέφυρες” που διοργανώνεται σε συνεργασία με το υπουργείο  Παιδείας Κύπρου – Ελλάδας καθώς και τις κυπριακές και ελληνικές πρεσβείες ανά τον κόσμο.

Μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, αναμένεται σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, να έχουν παραδωθεί τα έργα : (παραμύθι , διήγημα, ταινίες τεκμηρίωσης σχολική εφημερίδα, δημιουργία ιστοσελίδας, πρωτότυπο τραγούδι, ζωγραφική, δημιουργία αφίσας , τρισδιάστατη κατασκευή κ.α), ενώ τον Μάιο του 2020, θα γίνει στην Κύπρο, η απονομή των βραβείων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, κάλεσε τους μαθητές να εργαστούν ομαδικά και με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, να επιτύχουν τους στόχους τους. Μάλιστα, επιδιώκοντας να τους δώσει κίνητρο για την συλλογική προσπάθεια που πρέπει να έχουν – τους υποσχέθηκε με αφορμή μια μελλοντική τους βράβευση – την συμμετοχή τους σε επίσκεψη στον αδελφό Δήμο Αγίου Δομετίου της Κύπρου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σύμφωνα με το πρωτόκολλο συνεργασίας που έχει υπογραφεί. Ο ίδιος χαρακτήρισε, εξαιρετική την  συνομιλία που είχε με τους μαθητές καθώς και με τους συνοδούς καθηγητές.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos