Σε 24ωρη εγρήγορση ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου
από την σύσκεψη που συγκάλεσε με τους εκπροσώπους των αρμόδιων υπηρεσιών ο Δήμαρχος

Τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού εξετάστηκαν και τίθενται άμεσα (από, 13/3/20) σε εφαρμογή στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε με τους εκπροσώπους των αρμόδιων υπηρεσιών ο Δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης. Συγκεκριμένα στη σύσκεψη στο Δημαρχείο συμμετείχαν:

Ο Δήμαρχος ,Γιάννης Στεφανάκης, οι αντιδήμαρχοι: Βαγγέλης Σιγανός και Δημήτρης Τζιράκης, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Οροπεδίου Λασιθίου ,ιατρός, Έφη Γουγουρέλα, η προϊσταμένη του «Βοήθεια στο Σπίτι», Κοινωνική Λειτουργός, Κατερίνα Πλατή, ο εκπρόσωπος του Τομέα ΕΚΑΒ Τζερμιάδων ,Γεώργιος Φανουργιάκης, οι προϊστάμενοι του Δήμου: Μανώλης Παντατωσάκης και Μανώλης Αποστολάκης, το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι»: Ελένη Στρατάκη, Ζαχαρένια Κρασανάκη,και ο οδηγός του λεωφορείου, Μανόλης Τσαμάνδουρας.

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Δήμαρχος ,Γιάννης Στεφανάκης, «είμαστε ήδη σε 24ωρη επαγρύπνηση και καλούμε τους δημότες μας, αλλά και τους επισκέπτες, στον Δήμο μας, να μην διστάσουν να μας ενημερώσουν για οτιδήποτε που αφορά τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση της κατάστασης, προκειμένου να παρεμβαίνουμε άμεσα δίνοντας την καλύτερη δυνατή λύση-βοήθεια. Ευχαριστίες πολλές στο προσωπικό μας, τους εργαζόμενους των υγειονομικών υπηρεσιών για την  24ωρη εγρήγορση».

Τα μέτρα πρόληψης

  • Αναστέλλονται οι συναλλαγές με το κοινό για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στα εξής τηλέφωνα του Δήμου: 2844340140 – 2844340152 – 2844340149
  • -Αιτήματα δημοτών εξυπηρετούνται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, www.lasithi.gov.gr  (στο πεδίο Δήμος-Διαδικασίες στο οποίο βρίσκονται όλες οι αιτήσεις για κάθε περίπτωση π.χ. ληξιαρχείο, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λπ.) και αποστολή στο Φαξ: 2844089051 ή στο e-mail: marm@0474.syzefxis.gov.gr
  • -Αναστέλλεται η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας.
  • -Αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου.
  • -Αναστέλλεται η λειτουργία του χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευρώπης, στους πρόποδες του Δικταίου Άντρου, και ενημερώνεται η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προκειμένου να αναστείλει τη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου.
  • -Οι επιχειρήσεις όπου συναθροίζεται κοινό, σε όλη την επικράτεια του Δήμου, ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να απολυμαίνουν επαρκώς τους χώρους και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών από την εξάπλωση του ιού, βάσει των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των αρμόδιων υπηρεσιών.
  • -Ξεκινάει άμεσα ευρεία και καθημερινή ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα έκτακτα μέτρα πρόληψης.
  • -Εκκινεί άμεσα διαδικασία προμήθειας όλων των απαραίτητων μέσων (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες, στολές κ.λπ.) για την προστασία του προσωπικού και των ευπαθών ομάδων πληθυσμού καθώς και αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού, και ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες απολύμανσης Δημαρχείου, σχολείων και δημοσίων χώρων συνάθροισης κοινού.
  • -Η δομή του «Βοήθεια στο Σπίτι» συνεχίζει τη διανομή φαρμάκων και φαγητού στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού λαμβάνοντας κάθε μέτρο προστασίας. Υπεύθυνη για τον συντονισμό του προγράμματος ορίζεται η Κοινωνική Λειτουργός, Κατερίνα Πλατή.
  • -Καλούνται οι πολίτες του Δήμου να εφαρμόζουν σχολαστικά τις οδηγίες πρόληψης όπως εκδίδονται από τους αρμόδιους φορείς και να ενημερώνουν για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζουν, στα ακόλουθα τηλέφωνα.

Τηλέφωνα ανάγκης:

-Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας: 1135 και 2105212054

ΕΚΑΒ 166

Κέντρο Υγείας 2844022602

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos