Κουρουπάκης και προεδρείο

Από τη συνέλευση

Σε λαϊκό δικαστήριο, όλων εναντίον όλων, εξελίχθηκε τελικά η λαϊκή συνέλευση που διοργάνωσε ο Δήμος Σητείας για την υπόθεση της επένδυσης στο Κάβο Σίδερο. Ήταν όλοι εκεί, εκτός τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλ. την Minoan Group, οι οποίοι έλαμψαν δια της απουσίας τους. Και το κλίμα κάποιες στιγμές, λίγο απείχε από το να πιαστούν κάποιοι στα χέρια.

Ο Δήμαρχος Νίκος Κουρουπάκης, μετά από 1,5 ώρα ομιλία και αφού δεν ανέχτηκε καμία διακοπή, στη συνέχεια, προεδρεύοντας, δεν άφησε κανέναν ομιλητή, να μην τον διακόψει, ή να τον σχολιάσει. Το αποτέλεσμα, πανδαιμόνιο σε κάποιες στιγμές.
Από την πλευρά τους οι εκπροσωπούντες τον ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκαν στο βήμα με τον αέρα που τους δίδει το διψήφιο ποσοστό του κόμματος και κάποιοι άλλοι, απλά για να κάνουν φασαρία. Έτσι δεν βγήκε και τίποτα επί της ουσίας παρά μόνο η δια βοής της πλειοψηφίας στήριξη της επένδυσης, κάτι που θα χρησιμοποιηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

μεγάλη η προσέλευση

Από τη συνέλευση

Δηλ. δεν υπήρξε κάποια απόφαση που να δικαιώνει τον τίτλο της λαϊκής συνέλευση: «ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ».
Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Σητείας αναφέρει ότι Από τις τοποθετήσεις επαναβεβαιώθηκε η στήριξη των θεσμικών εκπροσώπων του Νομού στις επενδύσεις που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή και στην επένδυση αξιοποίησης της Μοναστηριακής περιουσίας της Μονή Τοπλού. Ιδιαίτερα διαφωτιστικός για όλα τα θέματα ήταν εκτός από το Δήμαρχο κ. Νίκο Κουρουπάκη, ο Αντινομάρχης Λασιθίου κ. Θεόδωρος Πατεράκης, ο Πρόεδρος Εξαγωγέων Κρήτης κ. Καλαμπόκης Άλκης, ο Ηγούμενος της Μονής Τοπλού κ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας κ. Δελημπαλταδάης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λεύκης κ. Ι. Καλαποδάκης, ο πρώην Δήμαρχος Ιτάνου κ. Ι. Περάκης, καθώς και πολλοί άλλοι ομιλητές με θεσμικό ρόλο. Τη στήριξη στο έργο και τη δράση του Δημάρχου Σητείας τόνισε ο Γραμματέας της Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Κοζυράκης.
Δεν καταλάβαμε κάτι τέτοιο, παρά μόνο τη μονομανία της πλειοψηφίας υπέρ αυτής της υπόθεσης, λες και ως δια μαγείας θα εξαλειφθεί το αναπτυξιακό έλλειμμα της περιοχής.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos