Σητεία, πρώτη τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας για τον Κορωνοϊό
ο δήμαρχος Σητείας κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 24–3–2020 η πρώτη τηλεδιάσκεψη της έκτακτης Επιτροπής της Πολιτικής Προστασίας για τον Κορωνοϊό.

Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Γεωργίου Αϊλαμάκη και του Προέδρου του ΔΟΚΑΣ κ. Μιχάλη Περάκη, ενώ συμμετείχαν εξ αποστάσεως ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κ. Γεώργιος Μάλλιος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Παύλος Καπετανάκης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σητείας κ. Ιωάννης Κατσαράκης, ο Ηγούμενος της Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Επικεφαλής της ΕΔΕΑΚ κ. Ιωάννης Δασκαλάκης και ο Υπεύθυνος των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού κ. Μάσιμο Ρέστι.

Η συζήτηση κρίθηκε από όλους ως εξαιρετικά εποικοδομητική και χρήσιμη, καθώς αρχικά αποτυπώθηκε η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί έως και σήμερα σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, ενώ στη συνέχεια αναλύθηκαν συνέργειες και δράσεις που πρέπει να συντονιστούν για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως, παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και πρότερη ανάλογη εμπειρία σε πανδημία, έχουν ανταποκριθεί έως τώρα όλοι οι φορείς με αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό και η πλειοψηφία των συνδημοτών μας με υπευθυνότητα.

Μάλιστα για εκείνες τις ελάχιστες περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται η μη τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας και των έκτακτων κανόνων κυκλοφορίας, θα υπάρξουν άμεσα οι ανάλογες προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τέλος όπως τόνισε και ο Δήμαρχος σε όλους, πρόκειται για μια Έκτακτη κατάσταση που συντονίζεται από το κεντρικό κράτος και τις Δημόσιες Υπηρεσίες όπως τον ΕΟΔΥ και τα συναρμόδια Υπουργεία, ενώ ο Δήμος μέσα από τις Επιτροπές και τους φορείς του συνεπικουρεί, στο μετρό του εφικτού και του επιτρεπτού, λαμβάνοντας ωστόσο πρωτοβουλίες και προβαίνοντας σε ενέργειες προς όφελος της κοινωνίας μας. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ήδη παρά την έλλειψη πόρων και εξοπλισμού έχει γίνει αρκετή προσπάθεια, ενώ έχουν ήδη σταλεί αιτήματα για ενίσχυση των δομών του Δήμου τόσο σε εξοπλισμό όσο και επιχορηγήσεις.

Η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με τη σύμφωνη γνώμη όλων να επαναλαμβάνεται πλέον σε τακτική βάση κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, ώστε να υπάρχει άμεση και συχνή επαφή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Συμφωνήθηκε επιπλέον στην ομάδα εργασίας των φορέων Πολιτικής Προστασίας θα προστεθεί στο εξής και το ΕΚΑΒ, ώστε να υπάρχει έγκαιρη ανταπόκριση σε ενδεχόμενα περιστατικά.

Για τη συνέχεια προβλέπεται η ίδια διαδικασία τηλεδιάσκεψης και ενημέρωσης να λειτουργήσει με τους εκπροσώπους των κοινοτήτων του Δήμου Σητείας, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες και οι προτεραιότητες όπως αυτές προκύπτουν από αυτή την έκτακτη κατάσταση σε κάθε κοινότητα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos