Σπήλαια και νυχτερίδες: Προς μια ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση

Tο πρόγραμμα LIFE GRECABAT – «Ελληνικά Σπήλαια και Χειρόπτερα: Διαχειριστικές Δράσεις και Αλλαγή Συμπεριφοράς» (https://www.lifegrecabat.eu/el/news-articles/250) διοργανώνει στις 20 Δεκεμβρίου 2019 στην Έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), στο Ηράκλειο, διημερίδα με θέμα: «Σπήλαια και νυχτερίδες: Προς μια ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση».

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση και συζήτηση μεταξύ ειδικών και άλλων ενδιαφερομένων και αποτελεί τη δεύτερη συνάντηση μίας σειράς διημερίδων που θα πραγματοποιηθούν σε 15 πόλεις της Ελλάδας.

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη – ξενάγηση στο σπήλαιο της Αγίας Παρασκευής στο Σκοτεινό και ειδική εκδήλωση για τα παιδιά. 

Το έργο LIFE GRECABAT («Greek Caves and Bats: Management Actions and Change of Attitude», LIFE17 NAT/GR/000522 – LIFE GRECABAT) ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018 και στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για τα σπηλαιόβια είδη, στην εφαρμογή νέων συστήματων παρακολούθησης και στην προώθηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης τους.

Έχει διάρκεια 4,5 ετών και συγχρηματοδοτείται από το χρηματοδοτικό εργαλείο LIFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και απο πόρους του Πράσινου Ταμείου. Συντονιστής Δικαιούχος είναι το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ). Συνδικαιούχοι (Εταίροι) είναι το: (1) Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ), (2) Πράσινο Ταμείο, (3) Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας (ΙΝΣΠΕΕ) και (4) ΑΤΕΠΕ Διαχείριση Οικοσυστημάτων Μονοπρόσωπη ΕΠΕ (ΑΤΕΠΕ).

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos