Στήνεται σκηνικό εθνικής μειοδοσίας
Ένωση Κεντρώων

Τα φιλικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ΜΜΕ στήνουν σκηνικό «διαλόγου» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπό την λογική ότι ζούμε στο 2020, συνεπώς πρέπει να λύνουν τις διαφορές τους τα κράτη με διάλογο και όχι με πόλεμο. Καλλιεργείται μάλιστα από μέλη της κυβέρνησης η αντίληψη, ότι και αν ακόμη ο διάλογος δεν καρποφορήσει, καταφεύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η αντιπολίτευση που κάνει σε αυτό το καλλιεργούμενο κλίμα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χλιαρή, ώστε να παραδοθεί το Αιγαίο στους τούρκους με την αρωγή του ΣΥΡΙΖΑ και να αποζημιωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις «πλάτες» που έκανε στον Τσίπρα στην υπόθεση των Πρεσπών. 

Ήδη όλα τα αυτοονομαζόμενα σοβαρά ΜΜΕ στην Ελλάδα, άρχισαν να υπηρετούν την αντίληψη αυτή υπό τις ευλογίες Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ και προς απόλυτη ικανοποίηση των πρεσβειών Γερμανίας και ΗΠΑ.

   Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχώς αναφέρει τα οφέλη που μας πρόσφερε με τη συμφωνία των Πρεσπών. ‘Οταν οι σκοπιανοί ζητήσουν χώρο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τότε θα δούμε, πού θα κρυφτεί ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, ότι το θέμα των Πρεσπών έχει κλείσει και το μόνο που μένει είναι η πιστή και επακριβής εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών. ‘Ολα δηλαδή είναι μέλι-γάλα.

Η υπόθεση ωστόσο του Αιγαίου είναι σοβαρή. Οι τούρκοι διάλογο δεν εννοούν μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες και την υφαλοκρηπίδα, εννοούν να αποσυρθεί ο στρατός μας από τα Δωδεκάνησα, να περιέλθουν σε αυτούς 18 νησιά, να μην έχουν τα νησιά υφαλοκρηπίδα και να εκλέγονται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης οι Μουφτήδες, κάτι που θα τους επιτρέψει να ξεκινήσουν «κίνημα» για την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης.

Ενώ αρχικά διεφάνη ότι οι ευρωπαίοι συμπαρίστανται στην Ελλάδα, σιγά-σιγά το κλίμα άλλαξε και οι ευρωπαίοι παίρνουν ουδέτερη θέση, που εξυπηρετεί τα παράνομα σχέδια των τούρκων. ‘Ομως αν δεν βρει το θάρρος η Ευρώπη να βάλει στη θέση της την Τουρκία, θα έχει καταπατήσει τις ιδρυτικές της αξίες, θα έχει ναρκοθετήσει το ίδιο το μέλλον της. Τα δικαιώματα αυτά της καταπάτησης των αρχών της Ευρώπης, τα δίνει με τη στάση της η Ελλάδα.

Οι συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου για την Κύπρο, η κουβέντα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να δώσουμε στα Σκόπια τη λέξη Μακεδονία και σε 10 χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει, η στάση του Τσίπρα στις Πρέσπες και η προδιαγραφόμενη μειοδοσία για το Αιγαίο, έχουν δημιουργήσει την εικόνα στην Ευρώπη, ότι η Ελλάδα με τις υποχωρήσεις της επιτρέπει στην Τουρκία να έχει ρόλο ταραχοποιού στη Μεσόγειο. Υπό αυτό το πνεύμα, οι ευρωπαίοι χαϊδεύουν την Τουρκία.

   Η ‘Ένωση Κεντρώων προειδοποιεί Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ να μην τολμήσουν τη νέα αυτή μειοδοσία. Αρκετή ζημιά έχουν κάνει στη χώρα. Είναι θλιβερό, προκειμένου οι ψηφοφόροι να διορίζουν τα παιδιά τους στο δημόσιο, να ψηφίζουν κόμματα που κάνουν μειοδοσίες. Καλούμε το λαό σε εγρήγορση.

ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos