Σπύρος Δανέλης Στην Αθήνα βρέθηκαν χθες οι δήμαρχοι Χερσονήσου και Μαλίων κκ. Σπύρος Δανέλης και Κώστας Λαγουδάκης όπου συναντήθηκαν με τη νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να συζητήσουν με ποιους τρόπους θα πετύχουν καλύτερη αστυνόμευση των περιοχών τους ενόψει της αρχής της τουριστικής περιόδου.
 
Όπως είπε ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Σπύρος Δανέλης στον Γιώργο Τουτουδάκη και στην εκπομπή του 104.4 «Πρωινές Διαδρομές»: «Βρεθήκαμε με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος οι οποίι έχουν αντίληψη και κατανόηση.
 
Περιμένουμε το φετινό σχεδιασμό ενίσχυσης του αστυνομικού σώματος και του πυροσβεστικού που έχουν πολύ μεγάλες ζώνες ευθύνης και ταυτόχρονα πολύ μικρές δυνάμεις.
 
Για το λόγο αυτό κάναμε αυτή την πρώτη συνάντηση μαζί τους θα ακολουθήσει μία με τον υπουργό και μία συνάντηση με την τοπική ηγεσία της ΕΛ. ΑΣ, παρουσία, κατά πάσα πιθανότητα , και του υπαρχηγού του κ. Κυριακάκη, ο οποίος είναι και κρητικός και έχει πλήρη αντίληψη για τα κρητικά θέματα, για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε με τον καλύτερο τρόπο την αστυνόμευση».
 
Όπως δήλωσε ο κ. Δανέλης το αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου έχει ένα τεράστιο εύρος αφού έχει να από τις Γούβες μέχρι τα Μάλια, την κατεξοχήν αγορά της Κρήτης.
 
Σημείωσε δε, ότι λίγοι τουρίστες καταφέρνουν και δίνουν μία παραμορφωτική εικόνα που αδικεί όλη την περιοχή. Ενώ επέρριψε ευθύνες προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΟΤ, διεύθυνση υγείας Νομαρχίας κ.ά.) που ενώ νομοθετικά και πολιτικά είναι υπεύθυνες εντούτοις δεν προβαίνουν σε καμία ενέργεια για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
 
Το αποτέλεσμα βέβαια είναι οι πολίτες να κατηγορούν τη δημοτική αρχή. «Βρισκόμαστε σ΄ έναν απίστευτο φαύλο κύκλο, πληρώνουμε τα σπασμένα από όλες τις πλευρές, δεχόμαστε τα πυρά όλων των πλευρών. Είμαστε εμείς που πρέπει να απολογηθούμε για την ποιότητα. Θυμίζω ολοσέλιδα του εγχώριου και του αθηναϊκού αλλά και του ευρωπαϊκού τύπου σε θέματα ανάπτυξης που μας θίγουν, θέματα που θα μπορούσαν να έχουν ρυθμιστεί καλύτερα, να δουλεύει ο μηχανισμός και να είναι και αξιόπιστος» συμπλήρωσε ο κ. Δανέλης.
 
Επίσης οι ύο δήμαρχοι ζήτησαν από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος να αναβαθμιστεί το πυροσβεστικό κλιμάκιο Χερσονήσου σε πυροσβεστικό σταθμό.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο δήμων και της προετοιμασίας για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, ώστε να αποφευχθούν δυσλειτουργίες και φαινόμενα υποβάθμισης στην τουριστική αγορά και να προστατευθεί το εξαιρετικά ευαίσθητο τουριστικό προϊόν των περιοχών Χερσονήσου-Μαλίων.
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos