Στηρίζουμε τους αγώνες των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία μας
από παλαιότερη κινητοποίηση

Εν όψει της κινητοποίησης για την υγεία που γίνεται στο Ηράκλειο εν όσω βρίσκεται στη Κρήτη ο προθυπουργός, λάβαμε και δημοσιεύουμε μια σειρά μηνύματα συμπαράστασης:

«Φίλοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου»

Στηρίζουμε τους αγώνες των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία μας και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου 2023 , 9,30 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Καλούμε τα μέλη μας και τους Πολίτες για τη συμμετοχή τους ώστε να βρεθούμε δίπλα στους Γιατρούς και το Προσωπικό των Νοσοκομείων στους οποίους στηριζόμαστε για την Υγεία μας. Οι δύσκολες περιστάσεις που διαπιστώνουμε και η ανησυχία μας για το μέλλον της Υγείας με την υποβάθμιση των δομών της Υγείας στο Νομό και στην περιφέρεια της Χώρας γενικότερα,  έχει ανάγκη για το ενδιαφέρον και τη στήριξη από θεσμούς , οργανώσεις ,φορείς , αιρετούς, Πολίτες. Οι απόψεις Ιατρών και Εργαζομένων περιγράφουν δραματικά την κατάσταση στο Νοσοκομείο και αποτελούν έκκληση για βοήθεια και στήριξη ώστε να μην φτάσουμε σε «μη αναστρέψιμη κατάσταση» όπως αναφέρει  ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου

‘Άγιος Νικόλαος 25 Ιανουαρίου 2023

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                              Ο Γ Γραμματέας

Δημ Μετοχιανάκης                 Δημ Κουνενάκης

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Την Πέμπτη στις 26 του Γενάρη θα υποδεχθεί η  ξεσηκωμένη Κρήτη τον πρωθυπουργό μας αντιστεκόμενη στο ξεχαρβάλωμα του ΕΣΥ , υπερασπιζόμενη την Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους. Δεν θα πρέπει να λείψει κανείς!

Θα λείψει η Ιεράπετρα;;;

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι από  τον τόπο μας θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου νόμου, με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας και την μετατροπή του σε Σταθμό Α΄Βοηθειών.

Η Επιτροπή Στήριξης που συστάθηκε από τους φορείς του τόπου για το Νοσοκομείο μας καλεί όλους τους Ιεραπετρίτες να δώσουν δυναμικό παρόν!

Για την διευκόλυνση όλων όσων θέλουν να συμμετέχουν στην «υποδοχή» του πρωθυπουργού μας,  θα βρίσκονται  πούλμαν την Πέμπτη το πρωί στις 7.45 έξω από το ΜΙΝΩΣ, που θα πραγματοποιήσουν την δωρεάν μετάβαση στο Ηράκλειο  και επιστροφή στην Ιεράπετρα όλων όσων θέλουν αλλά δυσκολεύονται να έρθουν.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ

Κήρυξη στάσης εργασίας

Διαχρονικά οι ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας συστηματικά υποβαθμίζουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας αποψιλώνοντάς το από προσωπικό και ψαλιδίζουν την δυνατότητά του να παρέχει αποτελεσματική πρόληψη και άμεση περίθαλψη στους πολίτες της Νοτιοανατολικής Κρήτης.

Για εμάς, τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούμε στη δημόσια εκπαίδευση, η δωρεάν υγεία και η δωρεάν παιδεία είναι υπέρτατα αγαθά που η πολιτεία υποχρεούται να παρέχει σε κάθε κάτοικο της χώρας αυτής και αποτελούν βασικά  κριτήρια ευημερίας του λαού μας.

Εκπροσωπώντας όλους και όλες τους/ τις εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Κρήτης, εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα για τη διάσωση, αναβάθμιση και ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί, μέλη του Συλλόγου μας, να συμμετάσχουν στην κίνηση διαμαρτυρίας της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου 2023 στο Ηράκλειο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 26/01/2023 από 10:15 μέχρι και 13:15 για το πρωινό και από 13:15 μέχρι 16:00 για το Ολοήμερο.

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία στηρίζοντας τον αγώνα για τη σωτηρία, την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Για το Δ. Σ.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου       Η Γενική Γραμματέας 

Αικατερίνη Φιλιππάκη                     Μαρία Κεχαγιά

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos