Στη Βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα!
Το θέμα του Φεβρουαρίου είναι «οι μάσκες»

Η Κουνδούρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν., ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ), συνεχίζει την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία του δήμου Αγίου Νικολάου που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Επίσης αν δημιουργηθεί ομάδα παιδιών (10-15 άτομα) θα πραγματοποιηθεί και απογευματινή δράση.

Το θέμα του Φεβρουαρίου είναι «οι μάσκες». Προτείνουμε τέσσερις ανεξάρτητες συναντήσεις για τις μάσκες, καθώς συμπίπτει με την περίοδο του καρναβαλιού.

Θα εξερευνήσουμε: (τις πρωτόγονες μάσκες, τις μάσκες στην αρχαία Ελλάδα, τις μάσκες – καλλιτεχνικές δημιουργίες και τις  βενετσιάνικες μάσκες) σε διάφορους πολιτισμούς, όπου η λειτουργία τους συνδέεται με τη μαγεία, τη δύναμη την εξουσία, το χορό και την ψυχαγωγία.

Κάθε συνάντηση θα έχει δύο μέρη: στο πρώτο μέρος θα γνωρίζουν τα παιδιά τις παραδόσεις, τους μύθους, τη συμβολική σημασία της μάσκας στον πολιτισμό που εξετάζουμε και στο δεύτερο μέρος θα κατασκευάζουν μάσκες από διάφορα υλικά κυρίως ανακύκλωσης.

Για όλους τους τύπους μασκών θα χρειαστείτε μαρκαδόρους, τέμπερες, ξυλομπογιές, παστέλ, χαρτιά Α4 για να τυπώσετε το πρότυπο μάσκας, ψαλίδια και κόλλες.

Με το καινούργιο αυτό πρόγραμμα, που  υποστηρίζει τα παιδικά τμήματα των βιβλιοθηκών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών επιχειρούν να αναδείξουν μακροπρόθεσμα τις δυνατότητες των βιβλιοθηκών ως κέντρα παιδείας και εκπαίδευσης, όπου η γνώση είναι ένα διαρκές πεδίο εξερεύνησης και ανακάλυψης.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήσετε με τη Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. και τις κυρίες Δραγασάκη Ειρήνη, Καναβάκη Εργίνα είτε με mail στο koundoureiosdimbib@gmail.com είτε τηλεφωνικά στο 2841026899.

Είμαστε εδώ… και σας περιμένουμε!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos