μετά από πρωτοβουλία του Σ. Βαρδάκη
μετά από πρωτοβουλία του Σ. Βαρδάκη

Σύσκεψη εκπροσώπων των ΣΠΗΕΦ μη διασυνδεδεμένων νήσων, νησιωτών βουλευτών και με τη συμμετοχή εκπροσώπου της ΡΑΕ, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.

Στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη, συμμετείχαν και εκπρόσωποι των συλλόγων ΣΠΗΕΦ Ανατολικής Κρήτης, ν. Ρεθύμνου, Ν. Χανίων, Ν. Δωδεκανήσου, Ανατολικού Αιγαίου και νήσου Λέσβου. Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των Βουλευτών και των εκπροσώπων του Υπουργείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι μικροί παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας Φ/Β.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους των παραγωγών, το new deal του 2014 έπληξε δυσανάλογα τους νησιώτες παραγωγούς και τους σταθμούς που λειτουργούν στα μη διασυνδεδεμένα νησιά. Η μείωση στην τιμή της KWh, είναι μεγαλύτερη στα Φ/Β που είναι εγκατεστημένα σε μη διασυνδεδεμένα νησιά, σε σχέση με τα διασυνδεδεμένα δίκτυα, αφού το θέμα της υπεραπόδοσης με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Φ/Β δεν υφίσταται και χαρακτηρίστηκαν άδικα “πολύ αποδοτικά”.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε δεδομένης της επικείμενης κατάθεσης στη Βουλή, νομοσχεδίου για τον μηχανισμό στήριξης των ΑΠΕ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos