Συμφωνική νέων Κρήτης, Young masters Βιέννης στη Παναγία Κερά

Η Αυστριακή Πρεσβεία με τη συνεργασία και την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας το «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι», στο οποίο συμμετέχουν μουσικοί και από τις δύο χώρες που θα εμφανιστούν από κοινού στην Ελλάδα σε διάφορα σχήματα, κινούμενοι σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα.

 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, φιλοξενείται στο νησί μας από τον Δήμο Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης το μουσικό project «Young Masters Program» που εκπονήθηκε από κοινού με το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης και έχει ως στόχο τη στήριξη νέων μουσικών μέσα από την υλοποίηση projects, σεμιναρίων και συναυλιών στην πορεία τους προς μια επιτυχημένη καριέρα ως καλλιτέχνες.

Οι Young Masters είναι οι επίλεκτοι του Precollege του Πανεπιστημίου. Είναι 15 άτομα, κυρίως έγχορδα χωρίς μαέστρο, με 5 συνοδούς καθηγητές, όπως ο διευθυντής Hanns Stekel και ο διευθυντής τμήματος εγχόρδων Georg Hamman.

Η μουσική σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης με τους Young Masters θα πραγματοποιηθεί υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Χανδράκη με έργα W.A. Mozart , G. Ph. Telemann. Α. Vivaldi, Helmut Schiff, Pablo de Sarasate, Nikos Skalkottas, E. Elgar, Β. Saint-Saens, B. Bartok, J. Sibelius, N. Paganini, G. Bizet, το Σάββατο 13 Ιουλίου στον Άγιο Νικόλαο στο χώρο της Βυζαντινής Εκκλησίας «ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΕΡΑ» στις 21:00 και την Κυριακή, 14 Ιουλίου, στο κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκις, στις 21.30 με ελεύθερη είσοδο.

Παράλληλα πραγματοποιούνται Masterclasses στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, στο χώρο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης :

 Δευτέρα 8/7 και Τρίτη 9/7, 15:00-18:00 στο πιάνο και

Πέμπτη 11/7 και Παρασκευή 12/7, 15:00-17:00 στο βιολί και βιολοντσέλο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos