Συνάντηση Γιάννη Δραγασάκη με το Δήμαρχο Ιεράπετρας
Θραψανιώτης, Καλντζάκης, Δραγασάκης

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, είχε την Κυριακή 29/1/2017, ενημερωτική συνάντηση με το Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαϊτζάκη,

με την ευκαιρία της ιδιωτικής του επίσκεψης στη γενέτειρά του Ιεράπετρα.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου Γιώργος Καλλιντέρης, μέλη του Συντονιστικού της Ο. Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας, συνεργάτες του Αντιπροέδρου, και εκ μέρους του Δήμου ο Αντιδήμαρχος Υγείας κ. Αντώνης Πετράς. Κατά την διάρκεια της συνάντησης παραβρέθηκε για  λίγο και ο πρώην Βουλευτής Γιάννης Κουνενός.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αναφέρθηκε τα προβλήματα του Δήμου που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση, όπως το θέμα της επαναλειτουργίας του ΤΕΙ, που έπαψε να εγγράφει φοιτητές με το περίφημο «Σχέδιο Αθηνά» του κ. Αρβανιτόπουλου, επί κυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ,  τη δημιουργία τμήματος ΟΠΚΕ (τα πρώην ΤΑΕ) για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης βόσκησης, τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης της κατεστραμμένης αγροτικής οδοποιίας από την μεγάλη φωτιά στην Ανατολή. Τέθηκε επίσης το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου της Γρα Λυγιάς και του λιμανιού της Παχιάς Άμμου.

Για το ΤΕΙ, ο Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι θα συζητηθεί εκ νέου με τον νέο Υπουργό Παιδείας και ο Μανόλης Θραψανιώτης ενημέρωσε για τις συζητήσεις που γίνονται για το θέμα, για το τμήμα ΟΠΚΕ ότι περιλαμβάνεται στο νέο σχεδιασμό της Αστυνομίας και για την αγροτική οδοποιία ότι θα αναζητηθούν πόροι.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και τις ανάγκες του. Από όλους αναγνωρίστηκε ότι έχουν γίνει μεγάλες πρόοδοι στη στελέχωση και τη χρηματοδότηση. Για το μεγάλο πρόβλημα της στελέχωσης της Παθολογικής και της μεγάλης δυσκολίας να καλυφθούν οι θέσεις Παθολόγων που προκηρύσσονται, συμφωνήθηκε να επανέλθει η πρόταση που είχε καταθέσει ο Μανόλης Θραψανιώτης, από το προηγούμενο καλοκαίρι στο Δημοτικό Συμβούλιο, για ταυτόχρονη προκήρυξη δύο μόνιμων θέσεων Παθολόγων στο Νοσοκομείο, για να γίνει πιο ελκυστική η προκήρυξη, καθώς έχει ήδη γίνει η τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου. Ταυτόχρονα ο Δήμος, αξιοποιώντας το νέο νομικό πλαίσιο, να υποστηρίξει με κίνητρα και διευκολύνσεις τους νέους γιατρούς.

Ο Γιάννης Δραγασάκης επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να σταματήσει η συνεχής αρνητική δημοσιότητα για το Νοσοκομείο που υπονομεύει τις συστηματικές προσπάθειες στελέχωσης και αποτρέπει νέους γιατρούς να έρθουν. Ήταν κοινή διαπίστωση ότι πρέπει να μην καλλιεργούνται αρνητικές εντυπώσεις που δυσκολεύουν την προσπάθεια αναβάθμισης.

Συζητήθηκε ιδιαίτερα και η πορεία των μελετών των οδικών αξόνων που αφορούν την Ιεράπετρα τόσο για το ΒΟΑΚ όσο και για το ΝΟΑΚ σε συνδυασμό και με την προοπτική της κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι. Συμφωνήθηκε ότι οι μελέτες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, να επικαιροποιηθούν και να γίνεται εξαντλητική διαβούλευση με τους κατοίκους για να μην δημιουργούνται αντιδράσεις και καθυστερήσεις.

Έγινε συζήτηση για τα έργα άρδευσης και ύδρευσης για τις ανάγκες της περιοχής (προσαγωγός Μύρτους η μελέτη του οποίου είναι έτοιμη, φράγμα Άγιου Ιωάννη, πηγές Σαρακίνας) και τονίστηκε η ανάγκη συστηματικής παρακολούθησης.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δήλωσε ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και ότι πρέπει να ενισχυθούν ιεραρχημένα τα έργα που είτε έχουν μείνει ημιτελή ή συμβάλλουν αποφασιστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.

δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos