Καρχιμάκης, Καστρινάκης, ΠλακιωτάκηςΤα μεγάλα και επίκαιρα θέματα της Νεάπολης έθεσε το πρωί της Κυριακής (17/4) στους δυο Βουλευτές του Νομού Μιχλη Καρχιμάκη και Γιάννη Πλακιωτάκη ο Δήμαρχος Νεάπολης Νίκος Καστρινάκης, ζητώντας τους την ουσιαστική στήριξη με άμεσες, συγκεκριμένες και προγραμματισμένες ενέργειες, επισημαίνοντας ότι ήρθε η ώρα να ενισχυθεί η Νεάπολη.
Τα σπουδαιότερα θέματα του Δήμου Νεάπολης στα οποία εστίασε την ενημέρωση ο Δήμαρχος είναι:
  • Η άμεση επαναδημοπράτηση των Φυλακών στο υπάρχον οικόπεδο,
  • Η ίδρυση του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης Κρήτης με έδρα τη Νεάπολη,
  • Η ανέγερση του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας,
  • Η ίδρυση Σχολής Πανεπιστημιακού επιπέδου και η μεταφορά της ΣΕΑΠ,
  • Η αναβάθμιση της Παιδόπολης και του Νοσκομείου,
  • Η αποπεράτωση του έργου για την αναβάθμιση του Σταδίου Νεάπολης,
  • Η χρηματοδότηση του ΚΕΑΚΡΗΠΟ για το Συνέδριο Λαϊκού Πολιτισμού.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι και η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου.
Για τα θέματα που τέθηκαν αποφασίστηκε να γίνουν συναντήσεις του Δημάρχου με του δύο Βουλευτές την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη με τους αρμόδιους Υπουργούς για να δοθούν λύσεις.
Συγκεριμένα ο Δήμαρχος στην ενημέρωσή του αναφέρθηκε στην πορεία όλων των παραπάνω θεμάτων και στις ενέργειες που έχει προβεί μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή επισημαίνοντας ότι στο σημείο αυτό απαιτείται η πολιτική βούληση για να προωθηθούν τα θέματα και να δοθούν οριστικές λύσεις.

ΦΥΛΑΚΕΣ:

Το έργο προϋπ. 18 εκατ. Ευρώ είχε δημοπρατηθεί το Νοέμβριο του 2003 και δεν προχώρησε η υλοποίησή του προβάλλοντας κάθε φορά νέες δικαιολογίες ενώ τελευταία κρίθηκε ακατάλληλο το οικόπεδο και θα πρέπει σύμφωνα με έγγραφο του Δ/ντα Συμβούλου της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. του Υπουργείου Δικαιοσύνης να ανευρεθεί και να παραχωρηθεί άλλο από το Δήμο ενώ οι δικαιολογίες που προβάλλονται είναι εντελώς αστήρικτες, ασαφείς και αβάσιμες.

Ο Δήμαρχος έχει στείλει υπόμνημα στον Πρωθυπουργό ζητώνας την παρέμβασή του ώστε να ξεκινήσει άμεσα το έργο.

Ίδρυση ΙΝ. ΕΠ. ΚΡΗΤΗΣ

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Κρήτης πρέπει να γίνει στη Νεάπολη επιμένει ο Δήμαρχος Νεάπολης. Στην επιστολή που έχει στείλει ο Δήμαρχος στον Περφερειάρχη κ. Σ. Τσόκα, μεταξύ των επιχειρημάτων που συνηγορούν για τη χωροθέτησή του Ιν. Επ. στη Νεάπολη

  • Η κτιριακή υποδομή είναι ήδη διαθέσιμη, κατάλληλη και πλήρης.
  • Η απόσταση από την έδρα της Περιφέρειας είναι πολύ μικρή.
  • Η Νεάπολη διαθέτει τις υποδομές για την φιλοξενία των επιμορφούμενων και είναι κομβικό σημείο πάνω στον βόρειο οδικό άξονα.
  • Η τόνωση του Νομού Λασιθίου ο οποίος έχει σοβαρές ελλείψεις σε Σχολές και Τμήματα ΑΕΙ έναντι των άλλων Νομών. Στα Χανιά υπάρχει το Πολυτεχνείο, στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο το Πανεπιστήμιο.
  • Η Νεάπολη είναι η μόνη πόλη του Νομού Λασιθίου η οποία δεν έχει Τμήμα ΤΕΙ.
  • Υπάρχει το άλλοθι της ίδρυσης της παρόμοιας σχολής το 1992 στον ίδιο χώρο και η μη λειτουργία της.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Για το Δημοτικό στάδιο το οποίο βρίσκεται σε κρίσιμη φάση και πρέπει να προχωρήσει η αποπεράτωσή του. Ήδη έχουν εκτελεσθεί εργασίες ύψους πλέον των 500.000 ¤ από τον εργολάβο και δεν έχει εισπράξει ούτε τις 200.000 ¤. Με τέτοια ροή χρηματοδότησης επεσήμανε ο Δήμαρχος η εξέλιξη του έργου και η αποπεράτωση είναι αβέβαη ενώ δημιουργούνται τεράστια προβλήματα και έξοδα στην Αθλητική Ένωση Νεάπολης όσο καθυστερεί το έργο.

Τέλος ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος είναι κάθετα αρνητικός σε οποιαδήποτε ιδέα ή σχέδιο υπάρχει για την δημιουργία Κέντρου Απεξάρτησης Τοξικομανών στη Νεάπολη.

(Δελτίο Τύπου Δήμου Νεάπολης)

Print Friendly, PDF & Email

Από manos