Χατζάκης Συνάντηση με τον Εισαγγελέα Λασιθίου είχε την Τρίτη (11.1) επιτροπή από τον Δήμο Μακρύ Γιαλού, υπό τον Δήμαρχο κ. Χατζάκη, με τη συμμετοχή και αντιπροσώπων φορέων της περιοχής, για τα προβλήματα που προκαλούν οι κτηνοτρόφοι στη περιοχή.
Ο Δήμαρχος και τα άλλα μέλη της αποστολής, εξέθεσαν στον εισαγγελέα τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν επί χρόνια στη περιοχή από την ανεξέλεγκτη κηνοτροφία με πιο πρόσφατα γεγονότα τις φωτιές των τελευταίων μηνών.
 
Ο εισαγγελέας δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου και να απαντήσει στους εκπροσώπους του Δήμου τι μέτρα θα ληφθούν.
 
 Όπως δήλωσε στο σταθμό μας 104.4. ο δήμαρχος Μακρύ Γιαλού: «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, είναι ένα πρόβλημα πολλών χρόνων, προσπαθούμε και παλιότερα είχαμε κάνει συναντήσεις και με εισαγγελέα και με αστυνομικό διευθυντή, το νομάρχη και πάρα πολούς υπευθύνους. Όλες τέλος πάντων τις υπηρεσίες που έχουν ευθύνη και θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κατάσταση, όμως δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί κανένα θετικό αποτέλεσμα, παρόλο τις συχνές προσπάθειες που έχουμε καταβάλει.
 
Τώρα τον τελευταίο καιρό επειδή έχει κορυφωθεί αυτό το πρόβλημα μιλάμε έχουν μπει μέσα στις αυλές των συνδημοτών, τα αιγοπρόβατα, τα αδέσποτα αυτά της περιοχής, δεν έχουν αφήσει τίποτα ούτε ελιές. Ούτε κήπους ούτε αμπέλια, τα έχουν όλα καταστρέψει.
 
Αποφασίσαμε λοιπόν να κλείσουμε ένα ραντεβού με τον εισαγγελέα, όπως και έγινε χθες το μεσημέρι (10.1). Συναντηθήκαμε λοιπόν με τον εισαγγελέα, συζητήσαμε το πρόβλημα ανταλλάξαμε σκέψεις κάναμε προτάσεις και κατάλαβε το μέγεθος του προβλήματος.
 
Το θετικό είναι ότι σήμερα (11.1) θα επιδιώξει μια συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή του νομού και με τον διοικητή του ΤΑΕ και τον προϊστάμενο της Αγροτικού ανάπτυξης Λασιθίου για να συζητήσουν αν υπάρχει τρόπος και τι μπορεί να γίνει στην περίπτωση αυτή».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos