Συνάντηση Θραψανιώτη με τον Υφυπουργό Τουρισμού
Θραψανιώτης, Κόνσολας

Με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα συναντήθηκε την Τρίτη  29-01-2020 ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν οι Ανώτερες Τουριστικές Σχολές Κρήτης και Ρόδου, τα προβλήματα που τις απασχολούν και κυρίως η θεσμική και ουσιαστική αναβάθμισή τους. Ο υφυπουργός, ως βουλευτής Δωδεκανήσου, ενήμερος για τα κοινά προβλήματα τους, επεσήμανε, ότι στόχος προσωπικός, αλλά και της Κυβέρνησης είναι  να αναβαθμίσει το περιεχόμενο σπουδών τους και ότι σύντομα θα ανακοινωθεί  ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Εκ μέρους του Βουλευτή τονίστηκε, ότι, ενόψει των επικείμενων μεγάλων επενδύσεων που προγραμματίζονται στην περιοχή του Λασιθίου, η ολοκλήρωση της προσπάθειας που ξεκίνησε από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για την Ανωτατοποίηση των Τουριστικών Σχολών, καθίσταται αναγκαία.

Ο Βουλευτής ζήτησε τη διερεύνηση της δυνατότητας αλλαγής των προγραμμάτων σπουδών  με τη δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων τόσο επαγγελματικής, όσο και διοικητικής κατεύθυνσης.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη  του θαλάσσιου τουρισμού του νομού με την ενίσχυση λιμενικών  υποδομών, όπως του δικτύου μαρίνων στη Σητεία και τον Άγιο Νικόλαο, καθώς και την κατασκευή λιμενικών καταφυγίων.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε επίσης για επικείμενη νομοθετική ρύθμιση που αφορά την χωροθέτηση καταδυτικών πάρκων και την απόσταση τους από τις ακτές, ρύθμιση που μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλει στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών.

Τέλος συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ τους και ο κ. Θραψανιώτης προσκάλεσε τον κ. Υπουργό να επισκεφτεί σύντομα το νομό Λασιθίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos