ο Μιχάλης Καρχιμάκης με τον υπουργό υποδομων και δικτύων κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη
ο Μιχάλης Καρχιμάκης με τον υπουργό υποδομων και δικτύων κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη

Σε συνάντηση που είχαν ο π.βουλευτης Λασιθίου κ.ύφ αγρ.αναπτυξης Κ.Καρχιμακης με τον υπουργό υποδομων και δικτύων κ.Μιχ.Χρυσοχοιδη,ο κ.Καρχιμακης έθεσε στον υπουργό τα παρακάτω θέματα που αφορούν το νομό.

Α)Ολοκληρωση υπολοίπων εργασιών στο αεροδρόμιο Σητειας,με επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης,απο το υπόλοιπο των 750χιλ.ευρω του προυπολογισμού του έργου.

Β)Ολοκληρωση διαδικασιών ανάθεσης της μελέτης του φράγματος των Μπραμιανων,των αντιπλημμυρικών Γρα Λύγιας,και του φράγματος του Μύρτους ύψους 3 εκατ ευρω.

Γ)Ολοκληρωση διαδικασιών σύνταξης της μελέτης για τα αρδευτικά δίκτυα της λιμνοδεξαμενής του Αγίου Γεωργίου στο οροπέδιο Λασιθίου.

Ο κ.Χρυσοχοιδης ενημέρωσε τον κ.Καρχιμακη τα εξής .

1) Για το αεροδρόμιο Σητειας,οτι αμεςα θα διερευνήσει σε θετική κατεύθυνση,την επέκταση της σύμβασης με τον σημερινό ανάδοχο του έργου,για να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις,προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κυκλοφοριακές συνδέσεις,και να γίνει το συντομότερο δυνατόν η τοποθέτηση των ιμαντων μεταφοράς αποσκευών,απο το υπόλοιπο του προυπολογισμού του έργου.

2) Για τις συμπληρωματικές μελέτες για το φράγμα Μπραμιανων,φράγμα Μύρτους,αντιπλημμυρικά Γρα λύγιας,οτι ο διαγωνισμός διενεργήθηκε,και υπεβλήθησαν έξι προσφορές και προχωρεί αμεςα ο έλεγχος των τυπικών δικαιολογητικών και στη συνέχεια οι αξιολογήσεις για την αναθεςη των μελετών.
Τα δε αντικείμενα προς αναθεςη της σύμβασης ειναι η σύνταξη των οριςτικων μελετών που περιλαμβάνουν.

Α)καταςκευη συμπληρωματικών εργων της λειτουργίας του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του υφιστάμενου φράγματος των Μπραμιανων.

Β)έργα αντιπλημμυρικής προστασίας των περιοχών γύρω απο το φράγμα (Γρα λυγιά κλπ.) αξιοποίηση του διατιθεμενου υδάτινου δυναμικού για άρδευση και ύδρευση,καθώς και έργα ανάδειξης της περιοχής σε χώρο περιβαλλοντικής αναψυχής και εκπαίδευσης.

Γ)καταςκευη και λειτουργία του φράγματος Μύρτους συνολικού όγκου ταμιευσης νερού 2,5 εκατ μ3 με σκοπό την εξισορρόπηση πλημμύρας και την ενίσχυση του φράγματος των μπραμιανων.

3)Για τα αρδευτικά δίκτυα της λιμνοδεξαμενής του Αγίου Γεωργίου ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ,εκτιμάται οτι η μελέτη θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου του 2015 και τα τεύχη δημοπράτησης θα ειναι έτοιμα μέχρι αρχές Φεβρουαρίου.
Στη συνέχεια θα αναζητηθεί χρηματοδότηση 12 με 15 εκατ ευρω για την καταςκευη τους και ο εκτιμώμενος χρόνος καταςκευης θα ανέλθει σε 24 μήνες περίπου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos