η Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων για την βόσκηση με την αντ. Πελαγία Πετράκη
η Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων για την βόσκηση με την αντ. Πελαγία Πετράκη

Την αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη επισκέφθηκε σήμερα 20-5 η Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων για την βόσκηση. Στην συνάντηση παρέστησαν και υπηρεσιακοί παράγοντες απο τις αντίστοιχες αρμόδιες διευθύνσεις

ενω επεδόθη υπόμνημα της Επιτροπής με τις προτάσεις για ενα βιώσιμο μοντέλο κτηοτροφίας στους ορεινούς όγκους.

Τα μέλη της Επιτροπής εξέθεσαν την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Ιεράπετρας (στον Ορεινό όγκο της Θρυπτής και τα γύρω χωριά, στην Καλαμαύκα, στον Σταυρό κοκ) με την ανεξέλεγκτη βόσκηση χιλιάδων αιγοπροβάτων και μετέφεραν τόσο την απόγνωση των κατοίκων όσο και την αποφασιστικότητα των Συλλόγων και Φορέων να συνεχίσουν τις προσπάθειες για επίλυση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος.

Στην συνάντηση που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και με διάθεση συνεννόησης όλων των συμμετεχόντων ετέθησαν διάφορα σχετικά θέματα (σχετικά με την νομιμότητα των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τον έλεγχο των αδεσπότων αιγοπροβάτων κοκ) και συμφωνήθηκε ότι το πρόβλημα για να επιλυθεί απαιτεί την συναίνεση και τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών (Δνση δασών, Δήμος Ιεράπετρας, Αστυνομική Διεύθυνση).

Στα πλαίσια αυτά η κ. Αντιπεριφερειάρχης συμφωνήθηκε να συγκαλέσει σύσκεψη των αρμοδίων, (προσκαλώντας και την Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων να παραστεί) το αμέσως προσεχές διάστημα ώστε να παρουσιασθούν συγκεκριμένες προτάσεις, να αναληφθουν οι επιμέρους δεσμεύσεις και να συμφωνηθούν οι δέουσες ενέργειες.

Η Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων για την βόσκηση νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την κ Πελαγία Πετράκη και τους παριστάμενους παράγοντες για την διάθεση συνεργασίας που επιδεικνύουν σχετικά με την επίλυση του προβλήματος και την αναπτυξιακή ώθηση που χρειάεται ο τόπος.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos