Η περιοχή της ΛαγκάδαςΣυνάντηση με Νομάρχη Ηρακλείου κ. Σαρρή, όλων όσων αντιτίθενται στην κατασκευή του Φράγατος Αποσελέμη, έχει οριστεί για τη Δευτέρα (21/2) στις 11:00 το πρωί, σε μια προσπάθεια να υπάρξει αλληλοενημέρωση για όλα όσα θα συμβούν. Θα βρεθούν εκεί, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Σπύρος Δανέλλης, μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας από την Λαγκάδα, ο Αντινομάρχης Λασιθίου κ. Αναστασάκης, ο Δήμαρχος και μέλη τοπικών συμβουλίων από το Δήμο Αγίου Νικολάου.

Παρ’ όλα αυτά, έγινε την Πέμπτη, η πρώτη φάση δημοπράτησης του φράγματος, που ανέδιεξε  προσωρινό μειοδότη την εταιρεία «Τομή», συμφερόντων Μπόμπολα, η οποία έδωσε έκπτωση 43%, με προϋπολογισμό έργου 48 εκατομμυρίων Ευρώ.

Πάντως η κινδυνολογία περί απώλειας των κοινοτικών πόρων από τυχόν μη υλοποίηση του έργου, έχει επιστρατευτεί, με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει ένα τέτοιο δίλμμα. Οπαδός αυτής της θεωρίας είναι και ο πρώην Περιφερειάρχης και Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΧΩΔΕ, επί κυβερνήσεων Πα.Σο.Κ.  Σταύρος Καμπέλλης.

Σε πρόσφατη επίσκεψη στη Περιφέρεια Κρήτης των αντιτιθέμενων στο φράγμα, ο Γενικός Γραμματέας, απλά δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις αντιρρήσεις στον Υπουργό Πε.Χω.Δ.Ε. και να καθορίσει μια συνάντηση μαζί του για την μεταφορά των αντιρρήσεων.

Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις ερωτήσεις τόσο του Δημήτρη Παπαδημούλη του ΣΥΝ, όσο και του Σουηδού, Carl Schlyter, της ομάδας των πρασίνων, οι οποίοι ζητούν να πληροφορηθούν τους σκοπούς της Κομισιόν για την υλοποίηση του έργου, μετά όλα τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν τα φώτα της δημοσιότητας.

Υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά ανοικτά θέματα γύρω από το φράγμα Αποσελέμη, μαζί με τις, άγνωστες για την ώρα, επιπτώσεις του. Θέματα που όσο η υπόθεση παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, όλο και περισσότερα γίνονται γνωστά, μειώνοντας αρκετά των κύκλο των υπερασπιστών του έργου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos