Συνάντηση παλαιών προσκόπων με τον Γιώργο Χουρδάκη, πρόεδρο των Ελλήνων προσκόπων
από αριστερά, Μανώλης Περάκης, Γιώργος Χουρδάκης, Γιώργος Μενεγάκης

Μια συγκινητική βραδιά εκτυλίχθηκε στο café Ζυγός, στη λέσχη των προσκόπων Αγίου Νικολάου, το βράδυ της Παρασκευής (19/11). Ήταν μια βραδιά συνάντησης παλαιών προσκόπων Αγίου Νικολάου, με τον εσαεί πρόσκοπο και πρόεδρο πλέον των Ελλήνων Προσκόπων, Γιώργο Χουρδάκη.

Παρόντες στη συνάντηση, δύο πρώην δήμαρχοι και πρόσκοποι, ο Γιώργος Μενεγάκης και ο Δημήτρης Κουνενάκης, πρώην υψηλόβαθμα στελέχη, όπως Μανώλης Περάκης, ο Ζαχαρίας Ζερβός, Γιάννης Ζερβογιάννης και οι εν ενεργεία Γεωργία Μπολανάκη αρχηγός συστήματος και Μιχάλης Φαρσάρης πρόεδρος επιτροπής κοινωνικής συμπαράστασης.

Όπως ήταν φυσικό, πολλές ήταν οι ιστορίες και οι θύμησες, που πήγαν πίσω στις πρώτες μέρες του προσκοπισμού στον Άγιο Νικόλαο τη δεκαετία του ’30, μέχρι την ανέγερση του κτιρίου της λέσχης στη λίμνη Αγίου Νικολάου όπου βρίσκεται σήμερα.

Ο Γιώργος Χουρδάκης, μιλώντας, τόνισε ότι η εκλογή του στη θέση του προέδρου του σώματος Ελλήνων προσκόπων. Είναι τιμή για τον τόπο, που αναδεικνύει ότι και άνθρωποι έξω από την Αθήνα μπορούν να προσφέρουν. Ο ίδιος θεωρεί ότι ο προσκοπισμός είναι αναγκαίος στη κοινωνία και δεν είναι τυχαίο ότι τέσσερις δήμαρχοι Αγίου Νικολάου ήταν πρόσκοποι. Όλοι λίγο πολύ στη παρέα, πρόσκοποι, έχουν φτάσει και έχουν κάνει πολλά.

Συνάντηση παλαιών προσκόπων με τον Γιώργο Χουρδάκη, πρόεδρο των Ελλήνων προσκόπων
από αριστερά, Ζερβογιάννης, Κουτσάκης, Κουνενάκης, Μπολανάκη, Τζανόπουλος

Ο Δημήτρης Κουνενάκης τόνισε: Η ανάδειξη του Γιώργου Χουρδάκη στην προεδρία του ΣΕΠ αποτελεί τιμή για τον ίδιο και επιβράβευση της προσωπικότητας του, της ικανότητας και της ποιότητας του , της συνέπειας και συνέχειας, της εντιμότητας του. Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί όλους μας για το φίλο, το συνεργάτη, τον πολίτη της κοινωνίας μας.

Ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Μενεγάκης θυμήθηκε τις μέρες εκπαίδευσης ως κυβερνήτης, στον Σκαραμαγκά, την ανέγερση του κτιρίου της λέσχης και πολλά άλλα.

Στον Γιώργο Χουρδάκη, παραδόθηκε αναμνηστική πλακέτα, με αφορμή τη βραδιά.

Ο Δημήτρης Ντεβές, περιφερειακός Έφορος Ανατολικής Κρήτης, στο μήνυμα του, λέει: Ο Πρόεδρος, Αρχηγός και αδελφός Γιώργος Χουρδάκης, ο συντοπίτης μας, μας έκανε υπερήφανους για την θέση του ως πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και είμαι σίγουρος πως με το Ήθος που τον διακατέχει θα πάρει σημαντικές αποφάσεις για το ίδρυμα.

Συνέντευξη με τον αντιπρόεδρο των Ελλήνων προσκόπων

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos