Γιάννης Πλακιωτάκης Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Βαρθολομαίο, είχε χθες ο Βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης προκειμένου να συζητήσουν και να εξετάσουν από κοινού την πορεία υλοποίησης των έργων αλλά και την επίλυση των προβλημάτων του αφορούν το Νομό.
 
Κύριο αντικείμενο της συζήτησης το πολυιατρείο που θα δημιουργηθεί στον ¶γιο Νικόλαο, και του οποίου η οριστική δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί εντός του 2007.Μόλις σήμερα εξέπνευσε η προθεσμία για την κατάθεση των μελετών.
 
Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η αξιολόγηση τους και σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς στις αρχές του 2007 θα προχωρήσουμε στην οριστική ανάθεση. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει ήδη σχετική έγκριση χρηματοδότησης και ένταξης του έργου στο κτιριολογικό πρόγραμμα του ιδρύματος με προϋπολογισμό άνω των 4 εκατομμυρίων Ευρώ.
 
Η οριστική δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί εντός του 2007 και όπως όλοι γνωρίζουμε η ίδρυση πολυιατρείου στην πρωτεύουσα του νομού αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και σημείο διεκδίκησης των εκπροσώπων της. Η δε δημιουργία του θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ιδρύματος προς τους ασφαλισμένους.
 
Σε ότι αφορά την επιτροπή συντάξεων το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί συνολικά αφού με την επιχειρούμενη μηχανογράφηση των υπηρεσιών του ΙΚΑ η ρύθμιση τέτοιων θεμάτων θα γίνεται σε κεντρικό επίπεδο και πάντως σε μικρότερο χρόνο απ΄ ότι σήμερα. Ήδη τα πρώτα δείγματα είναι λίαν ενθαρρυντικά.
 
Γιάννης Πλακιωτάης
Βουλευτής Λασιθίου Ν.Δ.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos