μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Π.Σ.Υ., με την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου
μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Π.Σ.Υ., με την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου

Την Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, κ. Νίκος Κοκκινάκης Αντιπρόεδρος Ν. Λασιθίου, κ. Τάσος Δελημπορίδης,

Ταμίας και η Δέσποινα Κουρουπάκη- Υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων και Επικοινωνίας συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη κα. Πελαγία Πετράκη.

Οι εκπρόσωποι της ΄Ενωσης ενημέρωσαν την Αντιπεριφερειάρχη για την ίδρυση και τους σκοπούς της Παγκρήτιας ΄Ενωσης, ένα εγχείρημα που διήρκεσε 2 χρόνια και είχε αίσιο αποτέλεσμα μετά από συναντήσεις και φορείς σε όλη την Κρήτη.

Εξέθεσαν τους προβληματισμούς αλλά και τα οράματα της ΄Ενωσης και ζήτησαν την συμπαράσταση και βοήθεια της Περιφέρειας.

Συζητήθηκε εκτενώς η αναγκαιότητα των Τοπικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων που κυρίως αφορούν χωριά και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ημερίδα για την ενημέρωση των τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων με την συνδρομή της Περιφέρειας.  Η ημερίδα  θα γίνει μετά από την συνάντηση του Δ.Σ της ΠΕΠΣΥ και την συνάντηση με φορείς για να συζητηθούν και ολοκληρωθούν προτάσεις για τα Προγράμματα.

Συζητήθηκαν ακόμα θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των συλλόγων του Ν. Λασιθίου, όπως η εκδήλωση που αφορά την πολιτιστική κληρονομιά της Ανατολικής Κρήτης στη μουσική και το τραγούδι.

Η Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη το Δ.Σ για τις προσπάθειες συνένωσης όλων των συλλόγων και υποσχέθηκε ότι θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια για την ευόδωση των προσπαθειών του.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos