Χατζημαρκάκης με ΚαγκελάριοΣυνάντηση με τον Προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αυστριακό καγκελάριο Wolfgang Schüssel είχε ο κρητικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής ων Πρασίνων κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος επισκέφτηκε μαζί με συνάδελφους του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Αυστριακό καγκελάριο με την ευκαιρία της έναρξης της αυστριακής προεδρίας του συμβουλίου της  Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους ο κ. Schüssel παρουσίασε όλες τις προτεραιότητες της Αυστριακής Προεδρίας. Ενώ δεν παρέλειψε να διατυπώσει τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει στο άμεσο μέλλον, ειδικά για το θέμα ης μείωσης της γραφειοκρατίας στον ευρωπαϊκό χώρο.
 
Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι οι προσδοκίες από την αυστριακή προεδρία είναι μεγάλες, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι είναι αναγκαία η προώθηση μιας στρατηγικής για περισσότερη ανταγωνιστικότητα – που αναμένεται να ακολουθήσει η προεδρία – μετά από την μείωση στο ένα τρίτο της χρηματοδότησης της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 
«Ο κ. Schüssel δίνει την εντύπωση ότι θέλει πραγματικά να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Χατζημαρκάκης.
 
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
 
Print Friendly, PDF & Email

Από manos