γυπαςΔιεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα τις μεθόδους προστασίας και διαχείρισης των γυπών , συνδιοργανώνουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και η WWF Ελλάς, θα γίνει στη Θεσσαλονίκη από την 14-16 Νοεμβρίου στο Μακεδονία Palace. Το συνέδριο οργανώνεται στα πλαίσια των αντίστοιχων προγραμμάτων LIFE που υλοποιούν οι δύο φορείς («Δράσεις για την Διατήρηση – Προστασία του Γυπαετού και της Βιοποικιλότητας στην Κρήτη» και «Προστασία των Αρπακτικών Πουλιών του Δάσους Δαδιάς» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο συνέδριο πρόκειται να εξεταστεί η θεώρηση των διεργασιών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε σχέση με την προστασία των γυπών στην Ευρώπη, όπως και απόπειρα αξιολόγησης των αποτελεσμάτων της.

Παράλληλα θα είναι μία ευκαιρία για τους επιστήμονες που ασχολούνται με την προστασία των γυπών στη νοτιοανατολική Ευρώπη να ανταλλάξουν εμπειρίες και να και να επωφεληθούν από την παρουσίαση δοκιμασμένων μεθόδων διαχείρισης και προστασίας.

Οι παρουσιάσεις που θα γίνουν στο συνέδριο θα εκδοθούν σε βιβλίο πρακτικών το οποίο οι οργανωτές φιλοφοξούν να αποτελέσει ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για το σχεδιασμό των προγραμμάτων προστασίας των γυπών.

Στα πλαίσια οργάνωσης του συνεδρίου θα φιλοξενηθεί και η ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής ομάδας εργασίας για το Όρνιο (European Griffon Vulture Working Group, EGVWG)

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

WWF

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

EGVWG

Print Friendly, PDF & Email

Από manos