Αό τη συνεδρίασηΣτη Συνέλευση της Επιτροπής των Νησιών προήδρευσε ο Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας, στο πλαίσιο της 33ης Ετήσια Γενική Συνέλευση της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών της Ευρώπης (CRPM) που πραγματοποιείται στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας από τις 2 έως και τις 4 Νοεμβρίου. 

¶λλα θέματα που τέθηκαν ήταν η εδαφική συνοχή αλλά και η κρατική ενίσχυση.
Ο κ. Τσόκας, στην εισαγωγή του, καλωσόρισε τα μέλη και τόνισε ότι η συνάντηση αποτελεί μια καλή ευκαιρία να συζητηθούν θέματα μείζονος σημασίας για τα νησιά.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηκε και το θέμα της διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης της Επιτροπής των Νησιών στην Κρήτη, το Μάιο, η ατζέντα της οποίας, εκτός των άλλων θεμάτων, θα περιλαμβάνει και το θέμα της μετανάστευσης. Τα νησιά που βρίσκονται στις παρυφές της Ευρώπης, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ, δέχονται τα πρώτα κύματα παράνομης μετανάστευσης και γι αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε να συζητάμε πως η Ε.Ε θα βοηθήσει τα νησιά που πρώτα δέχονται αυτή την πίεση.

Υπενθυμίζουμε ότι θέμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της CPMR είναι «Οι Περιφέρειες και το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Οικοδόμησης» ενώ τα ειδικότερα ζητήματα που θα συζητηθούν είναι:

Διαβουλεύσεις για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Πολιτικής με αφορμή την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις «Στρατηγικές Κατευθύνσεις για το μέλλον των περιφερειακών κρατικών ενισχύσεων 2007-2013».
Η θέση των Περιφερειών στην Ευρωπαϊκή Οικοδόμηση.
Η πορεία του σχεδίου για την Ευρώπη της Θάλασσας.

Αναλυτικότερα, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, απολογισμός της CRPM και οι προοπτικές της ενώ θα ακολουθήσουν συνεδρίες για το μέλλον της Οικοδόμησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και για τη θέση των Περιφερειών στην Ευρωπαϊκή Οικοδόμηση.
Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Γραφείο της CRPM.

Αύριο Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, θα γίνει αναφορά στην προετοιμασία μιας ευρωπαϊκής πολιτικής για τη θάλασσα καθώς και στη συμμετοχή των Περιφερειών στους Οργανισμούς για την ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας. Το Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Τσόκα, κατά την επίσκεψη του στη Μαδέιρα για τη Γενική Συνέλευση της CPRM, συνοδεύουν ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Στέλιος Σπανουδάκης και η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων κ. Μαρία Τικμανίδου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos