ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου Αποστόλης Λουλουδάκης
ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου Αποστόλης Λουλουδάκης

Σειρά συναντήσεων σε Υπουργεία πραγματοποίησαν σήμερα οι αντιδήμαρχοι Χερσονήσου Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Καινοτομίας & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και μέλος της ΚΕΔΕ, κ. Απόστολος Λουλουδάκης

και Οικονομικών Θεμάτων και Διαχείρισης της Δημοτικής Περιουσίας, κ. Εμμανουήλ Πλευράκης, με κεντρικό θέμα τη ρύθμιση των οφειλών των δημοτών και των επιχειρήσεων προς τους ΟΤΑ.

Αρχικά επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου συζήτησαν διάφορα θέματα στη συνάντηση με τη σύμβουλο του υπουργού, κ. Πέγκυ Γκαβογιάννη, με κυρίαρχο τις ρυθμίσεις. Το κλίμα ήταν πολύ θετικό και υπήρξε κατανόηση του προβλήματος. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με το διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Επικρατείας, κ. Παναγιώτη Σκούτα. Εκεί διευκρινίστηκε τελικά ότι τα πρόστιμα δε συμπεριλαμβάνονται στη ρύθμιση, ούτε στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία ψηφίστηκε χθες από τη βουλή. Στη συνέχεια, ακολούθησε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών με τον κ. Μαντούβαλο, γενικό διευθυντή του γραφείου της αναπληρ. Υπουργού Οικονομικών, κ. Ν. Βαλαβάνη, όπου διαπιστώθηκε ότι πράγματι η ρύθμιση δε συμπεριλαμβάνει τα πρόστιμα και ότι το πρόβλημα δε λύνεται με ερμηνευτική εγκύκλιο, αλλά μόνο με νομοθετική ρύθμιση.

ο αντιδημάρχος Οικονομικών Θεμάτων και Διαχείρισης της Δημοτικής Περιουσίας,  Χερσονήσου Εμμανουήλ Πλευράκης
ο αντιδημάρχος Οικονομικών Θεμάτων και Διαχείρισης της Δημοτικής Περιουσίας, Χερσονήσου Εμμανουήλ Πλευράκης

Τις επόμενες ημέρες άμεσα θα υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για να συμπεριληφθούν τα πρόστιμα των ΟΤΑ, μια λύση που από τη μια θα δώσει ανάσα στις τουριστικές επιχειρήσεις για να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τους ΟΤΑ και από την άλλη θα δημιουργήσει ρευστότητα στα ταμεία των δήμων.

Τέλος, έγινε συνάντηση με την πρόεδρο του ΕΟΤ, κ. Χατζηνικολάου, όπου ετέθη το θέμα της παραχώρησης στο Δήμο Χερσονήσου της μαρίνας των Μαλίων. Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Υπουργείο Τουρισμού, για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για το θέμα, το οποίο να σημειωθεί, ήδη βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos