Παυλόπουλος με ΝομάρχεςΣειρά συναντήσεων είχε την Παρασκευή (22/10), στα Γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης ο Υπουργός, Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο πλαίσια της επίσκεψης του στην Κρήτη για την κήρυξη της έναρξης του συεδρίου της ΚΕΔΚΕ και του συμβουλίου των Περιφερειών .

 

Ο υπουργός ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣΔΔΑ κ. Αθανάσιος Βεζυργιάννης και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας είχαν συνάντηση με τους Νομάρχες Ηρακλείου κ. Δημήτριο Σαρρή , Ρεθύμνου κ. Γεώργιο Παπαδάκη και Λασιθίου κ. Αντώνιο Στρατάκη.

Εξ άλλου στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ ο Υπουργός ΕΣΔΔΑ συνάντησε τη ν Πέμπτηκαι το Νομάρχη Χανίων κ. Γεώργιο Κατσανεβάκη από τον οποίο παρέλαβε υπόμνημα για τα ζητήματα που απασχολούν το Νομό.
Οι τρεις Νομάρχς εξέθεσαν στον κ. Παυλόπουλο τις θέσεις τους για το θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και παρουσίασαν τα προβλήματα και τις προοπτικές των Νομών τους.

Ακολούθως ο Υπουργός ΕΣΔΔΑ συνομίλησε με αντιπροσωπείες κατοίκων από τη Μίλατο, τα Ζωνιανά και το Βραχάσι οι οποίοι του έθεσαν ζητήματα που άπτονται «Καποδιστριακών Δήμων». Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε όσα ανέφερε πρόσφατα, στη Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής. Δηλαδή, ότι τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν μετά την ψήφιση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και θα αφορούν σε συγκεκριμένες πειπτώσεις όπου έχουν παρουσιαστεί δυσλειτουργίες.

Το μεσημέρι ο Υπουργός ΕΣΔΔΑ, ο Υφυπουργός κ. Αθανάσιος Νάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Αθανάσιος Βεζυργιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης συναντήθηκαν με τους Δημάρχους του νησιού.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos