Από τη συνεδρίαση του ΣΝΟΗ αποτελεσματική και άμεση αντιμετώπιση φαινομένων πυρκαγιάς, πλημμυρών και σεισμών στο Νομό Ηρακλείου απασχόλησε τα μέλη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου ( ΣΝΟ). Στη σύσκεψη που συγκλθηκε από τη Νομάρχη Ηρακλείου και Πρόεδρο του ΣΝΟ Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη, συμμετείχαν όλοι οι αντινομάρχες, οι περισσότεροι Δήμαρχοι του Νομού και εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών, οι στρατιωτικές, αστυνομικές, λιμενικές και πυροσβεστικές αρχές, υπηρεσιακά στελέχη των αμοδίων υπηρεσιών και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων του Νομού Ηρακλείου.
Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης του ΣΝΟ, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης του προσωπικού και των μέσων αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, με ιδιαίτερη έμφαση στην άμεση επέμβαση των Νομαρχιακών και Δημοτικών δυνάμεων.
Επίσης, υπογραμμίστηκε ο ρόλος του καλύτερου συντονισμού των ομάδων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις για να είναι πιο αποτελεσματικές οι επεμβάσεις τους, καθώς και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην οράνωση των σχεδίων αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών.
 
Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί από την εθνική τραγωδία που επέφεραν οι πυρκαγιές που πλήττουν περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου και εκφράστηκε από όλους η θλίψη, η οδύνη και η διάθεση αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos