Από τη συνεδρίαση

Περιφέρεια Κρήτης

Κατά την συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (11/10) υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση – προένταξη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμων Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου, Νέα Κυδωνίας, Σούδας και Χανίων στα διαδημοτικά της προγραμματικής κατανομής.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
Πορεία υλοποίησης οριστικά ενταγμένων έργων – Τροποποίηση – προένταξη/ένταξη έργων – Τυπική κατανομή (45%)
Τροποποίηση – προένταξη/ένταξη έργων – Προγραμματική κατανομή (35%)

Ο Γ.Γ. μετά τη συνεδρίαση δήλωσε:
Σήμερα είχαμε συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής «ΘΗΣΕΑ». Η Περιφερειακή Επιτροπή «ΘΗΣΕΑ» είναι μια τυπική διαδικασία που γίνεται προκειμένου να ενταχθούν να προενταχθούν , να αλλάξουν , να γίνουν οποιεσδήποτε μεταβολές θέλουν οι Δήμαρχοι , οποιεσδήποτε μεταβολές ζητά η υπηρεσία από τους Δημάρχους και έτσι θα προχωράει η διαδικασία του «ΘΗΣΕΑ». Είμαστε σε καλή πορεία. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε προεκλογική περίοδο, αντιλαμβάνεστε ότι οι περισσότεροι Δήμαρχοι έχουν βάλει τα δυνατά τους και προχωρούν τα έργα του «ΘΗΣΕΑ». Γιατί ο πολίτης πρέπει να τα έχει όσο το δυνατόν συντομότερα να τα απολαμβάνει. Πιστεύω ότι όλα πάνε καλά.

Print Friendly, PDF & Email
Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2005, στις 1030 το πρωί, συνέρχεται στα Χανιά στο Μεγάλο Αρσενάλι, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Σεραφείμ. Τσόκα, η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Κρήτης 2000-2006, προκειμένου να εξετάσει την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος.
Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης πέραν της πορείας υλοποίησης των έργων του ΠΕΠ, θα εξετασθούν και τα έργα του Ταμείου Συνοχής, καθώς και ειδικότερα θέματα που αφορούν στις Ολοκληρωμένες Δράσεις Αστικής Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, στις Δράσεις της Κοινωνίας της Πληροφορίας και στις δράσεις Πληροφόρησης και Δημοσιότητας.

Περισσότερα

Print Friendly, PDF & Email

Από manos