ο δήμαρχος με τον πρόεδρο του τμήματος
ο δήμαρχος με τον πρόεδρο του τμήματος

Η πρώτη συνεδρίαση της διοικούσας του τμήματος ανατολικής Κρήτης του τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας στην Ιεράπετρα, από ίδρυσης του έγινε το βράδυ της Παρασκευής (15/5), στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, μετά την επιμονή του μέλους της, Οδυσσέα Σγουρού.

Έτσι, τα περισσότερα μέλη της επιτροπής, ειδικά από το Ηράκλειο, βρέθηκαν στην Ιεράπετρα και συνεδρίασαν για κάποια συνήθη θέματα της διοικούσας, αλλά κυρίως για να ακούσουν τον δήμαρχο όσο και τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

μέλη του Δ.Σ., Οδυσσέας Σγουρός
μέλη του Δ.Σ., Οδυσσέας Σγουρός

Ο δήμαρχος και όσα μέλη του Δ.Σ. βρέθηκαν στη συνεδρίαση, αναφέρθηκαν στο έλλειμμα ανάπτυξης της Ιεράπετρας, στα μεγάλα έργα που χρειάζεται η περιοχή και όχι απλά δεν γίνονται, αλλά δεν προχωρούν ούτε οι μελέτες.

Συζητήθηκε για άλλη μια φορά η “πύλη του νότου” δηλ. ένα μεγάλο λιμάνι στα νότια της Κρήτης, το οποίο θα μπορούσε να γίνει στην Ιεράπετρα, αλλά και πιεστικές ανάγκες εξυπηρέτησης της περιοχής, είτε πρόκειται για έργα άρδευσης είτε, δρόμων σύνδεσης.

η πρώτη από ιδρύσεως του τμήματος ΤΕΕ/ΤΑΚ συνεδρίαση στην Ιεράπετρα
η πρώτη από ιδρύσεως του τμήματος ΤΕΕ/ΤΑΚ συνεδρίαση στην Ιεράπετρα

Αλλά και το θέμα του χωροταξικού απασχόλησε επί μακρόν τη κουβέντα, αφού όλοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον.

Σε γενικές γραμμές μπήκαν όλα τα θέματα, καθημερινά, στρατηγικά μακροπρόθεσμα. Η διοικούσα υποσχέθηκε τη πλήρη συμβολή του ΤΕΕ σε ότι η Ιεράπετρα έχει ανάγκη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos