Από την ημερίδαΣε μια ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προχώρησε η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα η οποία είναι η πρώτη Συνεταιριστικ Τράπεζα στην Ελλάδα που εγκαινιάζει συνεργασία με την ΕΤΕ για την χρηματοδότηση ΟΤΑ έτσι ώστε οι τελευταίοι να υλοποιήσουν έργα και παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας αυτής παρουσιάστηκαν το απόγευμα στη διάρκεια ημερίδας όπου ειδικές αναφορές έγιναν από τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Φίρμπα για το ΕΣΠΑ 2007 – 2013, τον επικεφαλής της ΕΤΕ στην Ελλάδα Θεμιστοκλή Κουβαράκη για τα πεδία κι τις διαδικασίες χρηματοδότησης των ΟΤΑ και το Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη για την ΤΑ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Κουβαράκης επεσήμανε πως η συνεργασία με την Παγκρήτια Συνεταιριστική προσφέρει πραγματικά τη δυνατότητα χρηματοδότησης σε περιφερειακό επίπεδο από την ΕΤΕ.
Από την ημερίδαΗ Ευρωπαϊκή Τράπεζα, είπε, τα τελευταία 10 χρόνια έχει χρηματοδοτήσει με 10 δισ. ευρώ την Ελλάδα όπου όμως δυστυχώς έως τώρα η συνεργασία με δήμους ήταν περιορισμένη.
Μόνο οι Δήμοι Αθηνών και Κοζάνης έχουν προχωρήσει σ έργα με άμεσες χρηματοδοτήσεις από την ΕΤΕ, σημείωσε ο κ. Κουβαράκης και πρόσθεσε πως η δραστηριότητά τους στην ΤΑ πρέπει να μεθοδευτεί μέσα από Τράπεζες σαν την Παγκρήτια, η συνεργασία με την οποία θα είναι προς όφελος όλων.
Το αυξημένο ενδιαφέρον των δήμων για εξασφάλισ χρηματοδοτήσεων μέσω της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας επιβεβαίωσε ο Αντιπρόεδρος της Νίκος Μυρτάκης χαρακτηρίζοντας πολύ ανταγωνιστικούς τους όρους χορήγησης δανείων από τη πλευρά της Τράπεζας.
Σύμφωνα με τον κ. Μυρτάκη μετά από την πορεία και την εμπιστοσύνη ου εδραίωσε η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα στους Κρητικούς οι συνθήκες πλέον είναι ώριμες για νέου είδους συνεργασίες με τους ΟΤΑ, οι οποίες θα συνεχιστούν προς την κατεύθυνση των ΜΜΕ και του αγροτικού τομέα.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos