ο μητροπολίτης μαζί με Γεραπετρίτες στη θεμελίωση
ο μητροπολίτης μαζί με Γεραπετρίτες στη θεμελίωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου ενημερώνει τους κατοίκους της Ιεράπετρας για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν ιδιαίτερα το νοσοκομείο της πόλης, στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση για την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μετά από 5 χρόνια διάλυσης και υπονόμευσης του.

Σύμφωνα και με όσα είχε προαναγγείλει και ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης στο επεισοδιακό Δημοτικό Συμβούλιο, ολοκληρώθηκε η αλλαγή του Οργανισμού του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ώστε η παθολογική κλινική να αποκτήσει 2 ακόμα θέσεις μόνιμων παθολόγων

ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με πληρότητα και ασφάλεια. Οι δύο θέσεις μόνιμων παθολόγων θα προκηρυχθούν άμεσα. Η τροποποίηση εγκρίθηκε σύμφωνα με την πρόταση του Νοσοκομείου, στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ την Παρασκευή 27/5/2016.

Εκτός από το κομβικό θέμα του οργανισμού, για την άμεση κάλυψη των αναγκών της παθολογικής, έχει βρεθεί (μετά από επίμονες προσπάθειες της ΥΠΕ) και πρόκειται άμεσα να αναλάβει υπηρεσία ένας επικουρικός παθολόγος.

Επίσης έχουν ήδη προκηρυχθεί:

  • Ένας Βιοπαθολόγος ΜΟΝΙΜΟΣ
  • 3 επικουρικές θέσεις παραϊατρικού προσωπικού ( χειριστές ιατρικών μηχανημάτων, βοηθός μικροβιολόγου και ΤΕ νοσηλευτή).
  • 2 θέσεις ΜΟΝΙΜΩΝ ιατρών.  Η προκήρυξη δημοσιοποιείται  τις επόμενες μέρες και αφορά συμπληρωματικές θέσεις σε Υγειονομικές Μονάδες της χώρας.
  • 1  ειδικευόμενος Χειρουργός.
  • Μέσα στον επόμενο μήνα θα παραληφθεί  και το καινούργιο ασθενοφόρο μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που … διεξαγόταν τα τελευταία χρόνια!

Οι ελλείψεις και τα προβλήματα των Νοσοκομείων του νομού αλλά και ολόκληρης χώρας παραμένουν και χρειάζεται πολλή και συστηματική δουλειά για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο των αναγκών του λαού μας. Η προσπάθεια για ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ για όλους τους κατοίκους της χώρας, που ξεκίνησε με την κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, είναι βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και θα συνεχιστεί με τη στελέχωση όλων των δομών υγείας, το ξήλωμα των κυκλωμάτων διαφθοράς και συναλλαγής, με την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.

 

Το Γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos