Βαγγελιώ Σχοιναράκη

Νομάρχης Ηρακλείου

Με επιστολή της η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη προς τον Γενικό Γραμματέα Κρήτης κ.Σεραφείμ Τσόκα ζητά τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την ασφάλεια των πολιτών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Κύριε Γενικέ,

το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη έχουμε γίνει όλοι μας μάρτυρες παραβατικών συμπεριφoρών, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των πολιτών. Λόγω της ελλιπούς στελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αστυνομικών υπαλλήλων, τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας διαρκώς πολλαπλασιάζονται, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια και την οργή των πολιτών, με αποκορύφωμα τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στον Κρουσώνα, στο Τυμπάκι και στα Καλύβια.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 4 Ιουνίου 2007, όπως γνωρίζετε, οι περισσότεροι εκπρόσωποι των φορέων στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στο θέμα που γίνεται εκρηκτικότατο τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης και ο ίδιος είχατε δεσμευτεί ότι το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κύριε Γενικέ,

η Πολιτεία οφείλει να έχει ως πρώτο της μέλημα την ασφάλεια του πολίτη. Για το λόγο αυτό προτείνω στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ελπίζω να πραγματοποιηθεί άμεσα, στα θέματά του να συμπεριλάβει και να συζητήσουμε τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ασφάλεια, την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους

Print Friendly, PDF & Email

Από manos