Σύμφωνο συνεργασίας Βενιζέλειου, Ηλιαχτίδας
από την υπογραφή της σύμβασης

Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν «Βενιζέλειου – Πανάνειου» και του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα».

Το Σύμφωνο υπέγραψαν από πλευράς του Γ.Ν Βενιζελείου, η Αναπλ. Διοικήτρια, κα Ελευθερία Κωστάκη και η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής, κα Γεωργία Βλαχάκη και από πλευράς του Παγκρήτιου Συλλόγου Ηλιαχτίδα, η πρόεδρος του Συλλόγου κα Μαρία Ευστρατίου.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας έχει ως αντικείμενο:

  • Την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών και εφήβων που νοσούν από σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ή σπάνιες ή χρόνιες ασθένειες και νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική, η οποία παρέχεται από τη Δομή Ψυχοκοινωνικής Στήριξης της Ηλιαχτίδας.
  • Τη συνεργασία με σκοπό την παροχή ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και μέσω δράσεων ψυχαγωγικού και ταυτόχρονα εκπαιδευτικού περιεχομένου.
  • Την ανανέωση και τον εφοδιασμό του εξοπλισμού του παιδότοπου της Παιδιατρικής Κλινικής με παιχνίδια, υλικά κατασκευών και εκπαιδευτικού υλικού για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
  • Την οικονομική κάλυψη των εισιτηρίων των μετακινήσεων των παιδιών/εφήβων που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική και των συνοδών τους σε δημόσια νοσοκομεία του εσωτερικού και του εξωτερικού, όπου τα παιδιά παραπέμπονται για εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες.
  • Την κάλυψη εξετάσεων των παιδιών/εφήβων που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική, όταν τεκμηριώνεται ιατρικά η ανάγκη τους και δεν καλύπτονται από το κράτος.

Κατά την υπογραφή, όλα τα μέρη τόνισαν την ικανοποίηση τους για τη συνεργασία αυτή, η οποία πρωταρχικό στόχο έχει την ψυχολογική και οικονομική στήριξη των παιδιών που νοσηλεύονται με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ή σπάνιες ή χρόνιες ασθένειες και των οικογενειών τους καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας τους.

από το Βενιζέλειο – Πανάνειο νοσοκομείο Ηρακλείου

Δελτίο Τύπου – Σύμφωνο Συνεργασίας Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν «Βενιζέλειο – Πανάνειο» και του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα» – ΓN Ηρακλείου Βενιζέλειο (venizeleio.gr)

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos