Το συγκεκριμένο σημείο, κλειστό για λίγες ώρεςΕρώτηση προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, με θέμα: Χρηματοδότηση κυκλοφοριακής σύνδεσης περιοχής Λακωνίων του Δήμου Αγ. Νικολάου με τον  Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης, κατέθεσε ο Βουλευτής Λασιθίου του Πα.Σο.Κ., Μιχάλης Καρχιμάκης, μετά και το πρόσφατο κλείσιμο της πρόσβασης από τη Δ.Ε.Σ.Ε. και το άνοιγμα της, νύχτα, από άγνωστους.

Κύριε Υπουργέ,

Σε ερώτηση που κατέθεσα στις 20/2/06 έθεσα προς εσάς ένα σοβαρό θέμα, που αφοά την ανάγκη σύνταξης μελέτης και κατασκευής της κυκλοφοριακής σύνδεσης της περιοχής Λακωνίων με την Εθνικό Οδό, γεγονός που καθίσταται ακόμα πιο επιτακτικό λόγω και της λειτουργίας του τμήματος ΤΕΙ στα Λακώνια. Συγκεκριμένα, υπάρχει ανάγκη σύνταξης μελέτης και κατασκευής κυκλοφοριακής σύνδεσης στην θέση Ανυφαντή λόγω του ότι αποτελεί την συνηθέστερη και σημαντικά συντομότερη οδό διέλευσης των κατοίκων αρκετών διαμερισμάτων της περιοχής προς το Ηράκλειο και τη Νεάπολη. Εξυπηρετεί πλήθος κατοίκων αρκετών διαμερισμάτων της περιοχής για την μετάβση τους είτε στον Αγ. Νικόλαο, είτε στα αγροκτήματά τους στους «Ποτάμους». Επίσης, δίνει την δυνατότητα στους κατοίκους των γύρω διαμερισμάτων να μεταβαίνουν στις ιδιοκτησίες τους, χωρίς να αναγκάζονται να διέλθουν από τον Αγ. Νικόλαο, διανύοντας επιπλέον πάνω από 10 χλμ.. Επιβάλλεται λοιπόν όχι μόνο η διατήρηση της πρόσβασης, αλλά και η κατασκευή ασφαλούς κυκλοφοριακής σύνδεσης. Για το θέμα αυτό οι τοπικοί φορείς έχουν ζητήσει την συνδρομή των υπηρεσιών σας χωρίς αποτέλεσμα.
Κατά συνέπεια η πρόσβαση γίνεται ακόμη αό την παλιά κυκλοφοριακή σύνδεση που δεν επαρκεί για τις κυκλοφοριακές ανάγκες. Η δε μετεγκατάσταση του τμήματος ΤΕΙ Χρηματοοικονομίας του ΤΕΙ Κρήτης από τον Αγ. Νικόλαο στα Λακώνια προσθέτει ένα ακόμη λόγο κατασκευής της σύνδεσης Λακωνίων – Εθνικού οδικού δικτύου, αφού 1000 και λέον φοιτητές και διδακτικό προσωπικό θα εξυπηρετούνται από τη σύνδεση αυτή. Στην απάντησή δε που δώσατε στην Βουλή αναφέρετε ότι στο πλαίσιο της μελέτης αναβάθμισης του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο στο τμήμα Νεάπολης – Αγ. Νικόλαος που πρόκειται να προκηρυχτεί θα επανεξεταστεί η σύνδεση της περιοχής αυτής μέσω των παραπλεύρων οδών του.

Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:

  • Προκηρύχθηκε η μελέτη αναβάθμισης του ΒΟΑΚ στο τμήμα Νεάπολης – Αγ. Νικόλαος; – Αν όχι, πότε θα προκηρυχθεί;
  • Αν ναι, έχετε συμπεριλάβει στη μελέτη της αναβάθμισης την σύνδεση των Λακωνίων με την Εθνική Οδό;
  • Αν έχει προκηρυχθεί, πότε υπολογίζετε να ολοκληρωθεί και ποιο εκτιμάτε ότι θα είναι το πρόγραμμα χρηματοδότησης για την κατασκευή του κόμβου κυκλοφοριακής σύνδεσης Λακωνίων – Εθνικής Οδού;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μιχάλης Καρχιμάκης
Print Friendly, PDF & Email

Από manos