Η εμπορική πλευρά του λιμανιού

Πειραιάς

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, στην προσπάθειά του να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στον τομέα των εξαγωγών λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα λιμάνια, έχει προβεί σε διαβήματα προς όλους τους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες, προτρέποντάς τους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα, έχει σταλεί επιστολή στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γεώργιο Βουλγαράκη, στον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γεώργιο Αλογοσκούφη, στον Γεν. Διευθυντή Διεθνούς Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών κ. Δημήτριο Γιάννο, στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Πέτρο Δούκα, στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Π. κ. Νίκο Αναστασόπουλο, στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Η. κ. Γεώργιο Μηλάκη και στον Γεν. Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα.
Η συνέχιση και η επιδείνωση της παρούσας κατάστασης θα οδηγήσει σε μεγάλη επιβράδυνση τις Ελληνικές Εξαγωγές, οι οποίες αντιμετώπισαν επιβράδυνση κατά το έτος 2007.
Μετά από όλα αυτά, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, με αίσθημα ευθύνης, ζητά από την Πολιτεία και όλους τους αρμόδιους φορείς να συνεργαστούν με νηφαλιότητα, ούτως ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διεργασίες που θα έχουν ως άξονα την εξομάλυνση των εντάσεων και θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη των ελληνικών λιμανιών, με συνέπεια τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας αλλά και της εξωστρέφειας της Ελληνικής Οικονομίας.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos