ο αστυνομικός διευθυντής, εκθέτοντας το όραμα του για το θέμα
ο αστυνομικός διευθυντής, εκθέτοντας το όραμα του για το θέμα

Αυτοκίνητα, μηχανάκια πάνω στις ράμπες των πεζοδρομίων, κακοκατασκευασμένες ράμπες, τραπεζάκια, ζαρντινιέρες, τα πεζοδρόμια

στον Άγιο Νικόλαο, στη Σητεία ή στην Ιεράπετρα, κάθε άλλο παρά, φιλικά είναι στα άτομα με Αναπηρίες. Εδώ κάποιες φορές εμποδίζεται η κυκλοφορία και απόλυτα ικανών, αλλά και μανάδων με τα καροτσάκια τους.

Για αυτούς τους λόγους, έγινε ευρεία σύσκεψη για τη πρόσβαση και τη κίνηση των Ατόμων με Αναπηρίες, στις πόλεις και γενικά στις κατοικημένες περιοχές του νομού Λασιθίου. Τη προκάλεσε ο διευθυντής της διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου Κ. Περράκης, με καλεσμένους εκπροσώπους των δήμων, αλλά και των φορέων ΑμεΑ, από όλο το νομό και φυσικά τους διοικητές των κατά πόλη τμημάτων.

μέλη συλλόγων ΑμεΑ, αντιδήμαρχοι, αστυνομικοί,
μέλη συλλόγων ΑμεΑ, αντιδήμαρχοι, αστυνομικοί,

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι τα ΑμεΑ, δεν μπορούν να κινηθούν, ειδικά μέσα στις πόλεις, λόγω της ανεξέλεγκτης στάθμευσης, της συμπεριφοράς των οδηγών, της κατάληψης πεζοδρομίων από διάφορους επαγγελματίες. Το πρώτο μέτρο που θα ληφθεί είναι να βγει ο γερανός της τροχαίας στους δρόμους και να αρχίσει να σηκώνει οχήματα, παράλληλα με την εξοικείωση των μαθητών των σχολείων στη σύγχρονη κυκλοφοριακή αγωγή.

Όπως είπαν όλοι οι εκπρόσωποι συλλόγων ΑμεΑ, τόσο τα έργα πρόσβασης στα πεζοδρόμια, όσο και η ασέβεια των οδηγών, δυσκολεύουν πολύ τη ζωή των ατόμων αυτών.

Από τη πλευρά των δήμων έγινε αποδεκτό ότι έχουν ακόμα πολλά να γίνουν, έως ότου φτάσουμε σ’ έναν ευρωπαϊκό μέσο όρο συμπεριφοράς προς τους «διαφορετικούς» συμπολίτες μας.

Απομένει να δούμε εάν όλα αυτά θα υλοποιηθούν. Διότι η μέχρι στιγμής εμπειρία μας από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, δεν μας ενθουσιάζει ιδιαίτερα……

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos