Αεροδρόμο ΗρακλείουΣύσκεψη εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (5/2) υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».
Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΥΠΑ, της Αστυνομίας, Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Ξενοδόχων της Κρήτης.

«Αποφασίστηκε να γίνουν δύο συγκεκριμένες συναντήσεις. Η μία συνάντηση με τον Διοικητή της ΥΠΑ, σε θέματα που αφορά κτιριακό κ.τ.λ. και δεύτερον με τους υπηρεσιακούς ή τους πολιτικούς προϊσταμένους του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως» τόνισε ο κ. Τσόκας.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Γ.Γ.:
Σήμερα έγινε μια σύσκεψη στο αεροδρόμιο. Μπορώ να πω ότι είναι μια από τις συσκέψεις που κάνουμε κάθε χρόνο, βλέποντας τα προβλήματα που υπάρχουν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Είναι γεγονός ότι και η καινούργια λύση που θα δοθεί με νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, εκ των πραγμάτων απαιτεί κάποιο χρόνο. Σε αυτόν το χρόνο που θα περάσει θα χρησιμοποιούμε αυτό εδώ το αεροδρόμιο. Θα πρέπει όσον το δυνατόν περισσότερο να το κάνουμε πιο φιλικό προς τους χρήστες αλλά κυρίως προς τους τουρίστες.
Σε αυτά τα πλαίσια έγινε αυτή η σύσκεψη. Είδαμε τα καθημερινά προβλήματα που υπάρχουν. Συμμετείχαν εκπρόσωποι και της ΥΠΑ και της Αστυνομίας και των χρηστών αλλά και τουριστικών παραγόντων και συζητήσαμε πράγματα όπως είναι η επάρκεια του προσωπικού της αστυνομίας, η προκήρυξη που βγαίνει για το security που θα αναλάβει και άλλα καθήκοντα στε να αποδεσμεύσει την αστυνομική δύναμη για να μπορεί να εξυπηρετήσει. Θέματα που αφορούν την διαμόρφωση του χώρου αλλά και λογισμικό το οποίο πρέπει να μπει για να μπορέσει να γίνει η διακίνηση επιβατών και αποσκευών γρηγορότερα.

Ερ. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξε κάποια «πολιτική πίεση» προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης;
Απ. Αποφασίστηκε να γίνουν δύο συγκεκριμένες συναντήσεις. Η μία συνάντηση με τον Διοικητή της ΥΠΑ, σε θέματα που αφορά κτιριακό κ.τ.λ. και δεύτερον με τους υπηρεσιακούς ή τους πολιτικούς προϊσταμένυς του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως για να μπορέσουμε να έχουμε τους δόκιμους, και μάλιστα ικανό αριθμό δοκίμων. Με το ξεκίνημα να έρθουν οι δόκιμοι στις αρχές Μαΐου του 2007 ώστε να αντιμετωπίσουμε και την φετινή σεζόν.
Επίσης, όπως ξέρετε υπάρχει από την ΥΠΑ, από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών εκφρασμένη η βούληση να δοθεί ο έλεγχος των χειραποσκευών στον ιδιωτικό τομέα όπως συμβαίνει και με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος σε 6 αεροδρόμια στην Ελλάδα.
Αυτό πραγματικά είναι μια πολύ μεγάλη βοήθεια για εμάς, γιατί μας αποδεσμεύει προσωπικό από την αστυνομία. Ώστε να μπορέσει η αστυνομία να αντεπεξέλθει στα άλλα καθήκοντα που έχει.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos