δήμαρχος, Αντώνης Ζερβός, αντιδήμαρχος, Αφροδίτη Βαρκαράκη,
δήμαρχος, Αντώνης Ζερβός, αντιδήμαρχος, Αφροδίτη Βαρκαράκη,

«Τα προβλήματα στην περιοχή του Σταυρού,  θα περιοριστούν  και ελπίζουμε ότι ο μεγάλος όγκος του έργου, θα υλοποιηθεί στον προβλεπόμενο χρόνο!

Μάλιστα προς  την κατεύθυνση αυτή κινείται και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος έχει ζητήσει την εβδομάδα που διανύουμε, συνάντηση για τους εργολάβους του ΟΣΑΠΥ, καθώς υπάρχουν έργα στις κοινότητες που δεν έχουν ξεκινήσει καθόλου».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με αφρομή την προγραμματισμένη  σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αντιδημάρχου κ. Αφροδίτης Βαρκαράκης, υπηρεσιακών παραγόντων  καθώς και του δικηγόρου του Δήμου την Τετάρτη 15 Απριλίου στο Δήμο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης  εξετάστηκαν κυρίως νομικά ζητήματα (απαλλοτριώσεις,καθαιρέσεις περιφράξεων) προκειμένου να προωθηθεί το συγκεκριμένο έργο,που όπως φαίνεται έχει «μπει σε καλό δρόμο». Ωστόσο με τη σύμφωνη γνώμη των υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και του δικηγόρου του Δήμου, αναμένεται να προχωρήσουν κάποιες διαδικασίες (αυθαιρέτων ,αγωγών μη συμοφρούμενων με τις κείμενες διατάξεις) ούτως ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η εν λόγω εργολαβία.

Ήδη ο εργολάβος μετά από σχετική εντολή, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος, προχώρησε στην ενίσχυση των συνεργείων τόσο σε προσωπικό όσο και σε μηχανήματα, προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα το έργο, αφήνοντας πιθανόν «εστίες» μικρής έκτασης που αν δεν καταστεί δυνατόν να ολοκληρωθούν,  να μπορέσειο Δήμος στη συνέχεια με ίδια έσοδα να τις ολοκληρώσει ,μετά και την ολοκλήρωση  των τυπικών διαδικασιών .

Δημοτικά Διαμερίσματα

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Αγίου Νικολάου, σε κάποια δημοτικά διαμερίσματα (Βρουχάς- Καλό Χωριό) δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα προγραμματισμένα  έργα, ενώ στο Καστέλλι Φουρνής και στη Φουρνή, που έχει ξεκινήσει η εργολαβία πηγαίνει με «ρυθμούς χελώνας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, με το πρόσχημα των υλικών. Είναι γεγονός, σχολίασε, ότι ο φετινός χειμώνας ήταν ιδιαίτερα βαρύς και δύσκολος για τα συνεργεία και τους εργολάβους και είναι σίγουρο ότι εμπόδισε την καλύτερη πρόοοδο που φανταζόμαστε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε για να υλοποιήσουμε  τα προγραμματιζόμένα έργα. Με αφορμή την επίσπευση των διαδικασιών, πως έκανε γνωστό, αύριο (16/4) αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τους ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης περιοχής (Σταυρός), ενώ την ερχόμενη εβδομάδα η αρμόδια επί των τεχνικών έργων αντιδήμαρχος έχει προγραμματίσει μία ακόμα συνάντηση με τους εργολάβους του έργου, προκειμένου να υπαρξει πίεση για την τήρηση των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων.

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos