εδώ η ζημιά είναι μικρή ..... αλλά
εδώ η ζημιά είναι μικρή ….. αλλά

Παρουσία του βουλευτή Λασιθίου Μανώλη Θραψανιώτη, του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και της αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη, έγινε το πρωί σύσκεψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας, ως μια πρώτη αποτίμηση της όλης καταστροφής, αν και για την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια καταγραφή, αφού έγινε μια επί τόπου εξέταση της ζημιάς. Ανάμεσα σε φωνές και κατηγορίες, έγινε μια προσπάθεια να υπάρξει συνεννόηση για την επόμενη ημέρα και συνεργασία για τα περαιτέρω.

Ο περιφερειάρχης είπε ότι στηρίζει το αίτημα του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας να κυρηχτεί η περιοχή πυρόπληκτη, ενώ ο βουλευτής είπε ότι θα προσπαθήσει στο μέτρο του δυνατού να βοηθήσει. Για τον λόγο αυτό τη Τρίτη (26/4), θα γίνουν μια σειρά επαφές του Μ. Θραψανιώτη από κοινού με τον Στ. Αρναουτάκη στην Αθήνα στα αρμόδια υπουργεία.

Εκ μέρους της πυροσβεστικής ειπώθηκε ότι μάλλον η φωτιά προκλήθηκε από άλλη φωτιά για το κάψιμο κλαδιών, η οποία ξέφυγε, αλλά είναι νωρίς για αποκαλύψεις αφού συνεχίζεται η προανάκριση.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos