για τη σχολική στέγη στον Άγιο Νικόλαο
για τη σχολική στέγη στον Άγιο Νικόλαο

Με στόχο τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αγίου Νικολάου, στο ζήτημα της σχολικής στέγης,

πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο κεντρικό κτίριο του Δήμου  παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ.ΑντώνηΖερβού, του αντιδημάρχου- υπευθύνου για θέματα Παιδείας κ. Κώστα Κοκκίνη, αλλά και  Δ/ντων σχολικών συγκροτημάτων (Τουτουδάκης Μαρίνας, Πυθαρούλης Όλγας, Αποστολάκη Νίκου, Τζώρτζη Νίκου)  που αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα με κεντρικό αυτό της συστέγασης.

Όπως έκανε γνωστό ο κ.Κοκκίνης, θεωρήσαμε  σκόπιμο να ξεκινήσουμε τις συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους  με την εκπαίδευση φορείς, προκειμένου να καταλήξουμε σε μία οριστική  λύση.

Πραγματοποιήσαμε  -δήλωσε- την πρώτη συνάντηση με τους Δ/ντες των σχολείων που αντιμετωπίζουν  πρόβληματης  συστέγασης, ενώ στο προσεχές  διάστημα θα ακολουθήσουν ανάλογες συνατήσεις και με άλλους φορείς (β/θμια,σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων, Δημοτική  Επιτροπή Παιδείας, ‘Ενωση Γονέων), προκειμένου να καταγραφούν όλες οι προτάσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα να σχηματοποιηθεί το πρόγραμμα του Δήμου, επιτρέποντας  το επόμενο διάστημα,να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προυποθέσεις για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο κ. Κοκκίνης χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα οξυμένα  τα προβλήματα της σχολικής στέγης Αγίου Νικολάου, σημειώνοντας ότι  δεδομένης της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης, είναι αμφίβολο ότι στο άμεσο μέλλον  θα  υπάρξει προοπτική ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων, χωρίς αυτό να σημαίνει –όπως εξήγησε- ότι σταματάμε ως Δήμος την διεκδίκηση για την ανέγερση νέων σχολικών συγκροτημάτων, αφού στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής ανήκει και  η αγορά μεγάλης έκτασης στην περιοχή Σταυρός, προκειμένου να χωροθετηθεί ένα νέο σχολικό συγκρότημα εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Κατά την συνάντηση που έγινε στο Δήμο Αγίου Νικολάου,μεταξύ άλλων συζητήθηκαν :α) η αγορά λυόμενων αιθουσών που θα τοποθετηθούν σε οικόπεδο που προορίζονταν για την ανέγερση του πολυιατρείου- η μεταφορά και λειτουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα του 2ου Λυκείου, ώστε  να λειτουργήσει αυτόνομα.

Β) η μεταφορά των δύο Γυμνασίων (2ου & 3ου) στο χώρο που συστεγάζονται τα δύο  Γενικά Λύκεια και επαρκεί για τη στέγαση των παραπάνω σχολείων, μια πρόταση που θα δώσει τη δυνατότητα σε βάθος χρόνου (2-3 χρόνια) για την ανάπτυξη τριών ισοδύναμων σχολείων καθώς και :γ) η μεταφορά του 1ου Γενικού Λυκείου στο χώρο που στεγάζονται τα Γυμνάσια.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, η επίλυση των ζητημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας  αποτελεί για τον Δήμο πρώτη προτεραιότητα ! Ωστόσο παρά τις προτεινόμενες τροποποιήσεις, πού έγιναν δεκτές από τους Δ/ντες των παραπάνω σχολείων,  θα πρέπει όπως εξήγησε να εξεταστούν μακροπρόθεσμες λύσεις με στόχο τη  διαμόρφωση των καλύτερων συνθηκών σε όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και τη τοπικής κοινωνίας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos