ο συγκοινωνιολόγος κ. Ρέντζος με τον δήμαρχο και μέλη του δήμου
ο συγκοινωνιολόγος κ. Ρέντζος με τον δήμαρχο και μέλη του δήμου

Στη λογική της επικαιροποίησης -στα σημερινά δεδομένα- των κυκλοφοριακών ζητημάτων και στη διαμόρφωση ενός τελικού κυκλοφοριακού «σεναρίου» για την πόλη, προσανατολίζεται η Δημοτική Αρχή Αγίου Νικολάου,

όπως έγινε γνωστό στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός και πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (15/7) στο Δημαρχείο, παρουσία του μελετητή κ.Δημήτρη Ρέντζου.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Ζερβός, ο μελετητής κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων, σκέψεων και προβληματισμών, για τα κυκλοφοριακά ζητήματα με βασικό άξονα τη συλλογιστική που περιλαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας στην πόλη! Ανάμεσα σ΄αυτά : η μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου, η τοποθέτηση υπερυψωμένων διαβάσεων για τον περιορισμό της κυκλοφορίας, και η επανεξέταση του ζητήματος διπλής κυκλοφορίας στην γέφυρα (λίμνη), δεδομένου ότι με βάση τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά που έχει σήμερα, όπως και ο μελετητής υποστήριξε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η γέφυρα της λίμνης

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, τόσο οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν ήδη συζητηθεί και αποφασιστεί στην επιτροπή κυκλοφορίας του Δήμου, όσο  και η παρέμβαση (διαπλάτυνση γέφυρας-σημείου κατατεθέν για τον Αγ. Νικόλαο),  θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης που συνεδριάζει απόψε, αφού όπως εξήγησε ιδιαίτερα για την παρέμβαση στο επίκαιρο αυτό σημείο της πόλης, δεν «έχουμε λόγο, εύκολα και αβασάνιστα να αποφασίσουμε την διαπλάτυνση της γέφυρας και την αλλαγή κυκλοφορίας».

Εξ΄ άλλου όπως τόνισε η διαπλάτυνση της γέφυρας που ως στόχο έχει την διευκόλυνση της κυκλοφορίας δε βοηθάει το βασικό στόχο που έχει τεθεί από τη νέα δημοτική αρχή, για την κυκλοφοριακή αναβάθμιση της πόλης, που δύναται να πραγματοποιηθεί με τη συμπλήρωση ή την αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης και τον περιορισμό της κυκλοφορίας.

Ο προβληματισμός μας-σημείωσε- επικεντρώνεται κυρίως στο γεγονός, ότι θα πρέπει να μάθουμε επιτέλους να περπατάμε στην πόλη ! Αναζητούμε το νομικό καθεστώς με το οποίο θα γίνει η παραπάνω μελέτη το συντομότερο δυνατόν, ούτως ώστε την επόμενη χρονιά να στοχεύσουμε προς μία σαφή και συγκεκριμένη κατεύθυνση, για να μπορέσουμε να παρέμβουμε ουσιαστικά στην πόλη και να της δώσουμε μια νέα ώθηση, η οποία είναι  απαραίτητη για να παραμείνει στο τουριστικό γίγνεσθαι.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos