Μαστοράκης, Ψαρουδάκης, Πλακιωτάκης

Από τη σύσκεψη

Περίσσεψε η οργή και η αγανάκτηση κατά τη σύσκεψη για την αγροτική ασφάλεια, που προκάλεσε ο Δήμος Ιεράπετρας, το Σάββατο (20/10), μετά από όλα όσα συμβαίνουν στην ύπαιθρο του Δήμου. Επρόκειτο για την δεύτερη σύσκεψη που διοργάνωσε ο Δήμος, για το ίδιο θέμα.
Παρέστησαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Πλακιωτάκης, Αντινομάρχης Σήφης Ανασταστάκης, αλλά και εκπρόσωποι της διεύθυνσης Γεωργικής Ανάπτυξης, η διευθύντρια δασών, της αστυνομίας, αλλά και κάτοικοι τόσο από το Καβούσι, όσο και από το Κάτω Χωριό, με ομολογουμένως, άγριες διαθέσεις σε σημείο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος να μην μπορεί να επιβάλλει τη τάξη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χαρακτηριστικό του συσσωρευμένου θυμού ήταν το γεγονός ότι κάποιοι, ακόμα και μπροστά στις αρχές και στην αστυνομία μίλησαν για το ενδεχόμενο να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, ακόμα και με όπλα.

Γενικό συμπέρασμα όλων ήταν ότι δεν πάει άλλο. Ήδη, ο ορεινός όγκος της Θρυπτής, έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή, ενώ απορίας άξιον είναι το γιατί ένα ολόκληρο κράτος, αδυνατεί να εφαρμόσει το νόμο, βάζοντας στη θέση του έναν άνθρωπο.

Αρκετός ο κόσμος από τα γύρω χωριά

Από τη σύσκεψη

Ο Δήμος θα πιέσει με πολλούς και διάφορους τρόπους να εφαρμοστεί ότι νομικό πλαίσιο υπάρχει, ειδικά από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου, ενώ από τον Υφυπουργό Άμυνας, ζητήθηκε να προτείνει την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, με αυστηρότερο νόμο που δεν θα επιδέχεται ούτε αμφισβητήσεις, αλλά ούτε και μη εφαρμογή. Από όλα όσα ακούστηκαν φάνηκε ότι, μάλλον η απροθυμία των υπηρεσιών έχει φέρει εδώ την κατάσταση, παρά οτιδήποτε άλλο.

Χαρακτηριστικά ήσαν όσα είπε ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Καβουσίου, Ματθαίος Παχλιτζανάκης: Από την μια έχουμε μια οικολογική καταστροφή που επηρεάζει όλους και από την άλλη είναι λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους μιας κάποιος ηλικίας να κλαίνε γιατί τα ζώα του κτηνοτρόφου έχουν εξαφανίσει ότι είχαν φτιάξει με τους κόπους μιας ζωής.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos