Σεραφείμ ΤσόκαςΥπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα κ. Σεραφείμ Τσόκα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη τη Παρασκευή (26/10) στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος και της Αγροφυλακής στο νησί.
Κατά την συνάντηση εξετάστηκαν τα προβλήματα και έγινε ένας προγραμματισμός για τακτές συναντήσεις ενώ αναλύθηκαν τρέχοντα θέματα όπως είναι η εγκληματικότητα κ.λ.π.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Τσόκας η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει και κάποιες κοινωνικές παρεμβάσεις σ’ αυτό που η ίδια αναφέρει ως ευαίσθητες περιοχές για να ξεκινήσει και ένας διάλογος ο οποίος κατά την άποψή μας είναι απαραίτητος διότι τα πάντα γίνονται στα πλαίσια του διαλόγου.
Ακόμη ο κ. Τσόκας επεσήμανε ότι το κυριότερο πρόβλημα που αναφέρθηκε εσωτερικά για την Ελληνική Αστυνομία είναι η έλλειψη δύναμης. Αυτό είπε, έχει ήδη διαβιβασθεί στο υπουργείο. Και θα διαβιβασθεί και πάλι στην Πολιτική ηγεσία, γιατί στην φυσική τους ηγεσία, το έχουμε διαβιβάσει.
Πέραν τούτου, στους επόμενους μήνες ξεκινάει αναδιάρθρωση των υπηρεσιών στην Κρήτη η οποία πιστεύουμε ότι θα αποδώσει τα μέγιστα γιατί θα καταδείξει πλέον σε πραγματικότητα ποια είναι η οργανική δύναμη η οποία λείπει για να μπορέσουμε να την εγκαταστήσουμε» επεσήμανε ο κ. Γενικός.
Απο την πλευρά του ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Αντώνης Βιτωράκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο κ. Γενικός, θα ενημερώνεται για τα θέματα συναρμοδιότητας που καλύπτει το Υπουργείο Εσωτερικών που σχετίζονται με την δράση της Ελληνικής Αστυνομίας και εκτιμούμε είπε, ότι με την νέα δομή που παίρνει το Υπουργείο Εσωτερικών εντάσσοντας στους κόλπους του την Ελληνική Αστυνομία η αποτελεσματικότητα θα φανεί άμεσα σε όλους τους τομείς της αστυνομικής δράσης.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos