Ταξίδια Για όλα όσα οφείλει να γνωρίζει κάθε υπεύθυνος ταξιδιώτης προκειμένου να προστατεύσει την υγεία του, καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισης πιθανού κρούσματος γρίπης των πτηνών, θα ενημερώσει αύριο Παρασκευή (19/5) τους επαγγελματίες υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, κλιμάκιο επιστημόνων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ).
 
Η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Περιφέρειας Κρήτης, θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί.
 
Στην εκπαιδευτική – ενημερωτική ημερίδα θα γίνει όλους για τους εμβολιασμούς που είναι απαραίτητοι πριν την πραγματοποίηση ταξιδιών σε ορισμένους προορισμούς, τα φάρμακα, τα οποία προφυλάσσουν από την ελονοσία και άλλα επιμέρους ζητήματα προληπτικής ταξιδιωτικής ιατρικής.
 
Η ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας της Κρήτης (νομίατρους, επόπτες υγείας, νοσηλευτές κ.α) και είναι η 5η κατά σειρά που πραγματοποιείται από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στη χώρα μας.
 
Ανάλογες εκπαιδευτικές- ενημερωτικές ημερίδες έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τις Κυκλάδες.
 
Τέλος, να αναφέρουμε ότι στα πλαίσια της ημερίδας θα γίνει ειδική αναφορά στη γρίπη των πτηνών, με έμφαση στην αναγνώριση και διαχείριση πιθανού κρούσματος και στα μέτρα που έχουν ληφθεί στις πύλες εισόδου της χώρας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos