Η πιτριρικαρία παρακολουθεί

Από την έκθεση

Είναι ο τίτλος της έκθεσης του Εργαστηρίου ζωγραφικής της Πόπης Θραψανιώτη που άνοιξε τη Δευτέρα (22/10) στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου, ενταγμένη στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου του Αγίου Νικολάου, ΛΑΤΩ 2007. Το εργαστήρι που σκοπό έχει τη γνωριμία και την επαφή με τις τέχνες και τη διαμόρφωση της αισθητικής καλλιέργειας σε παιδιά και ενήλικες, συνεχίζοντας την εξελικτική του πορεία μέσα στα τελευταία εννέα χρόνια με δραστηριότητες συνεργασίες και όραμα παρουσιάζει φέτος την 27η έκθεση ζωγραφικής.

Η απάντηση στο ερώτημα της έκθεσης, είναι καταφατική από τα παιδιά, όχι όμως και από τους μεγαλύτερους που γνωρίζουν την πραγματικότητα.

Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης: α) μέρος από την δουλειά των δύο εικαστικών δρώμενων (6/5/2007 "Κατασκευή στεφανιών με άχρηστα υλικά" και 9/8/2007 "ζωγραφική σε ύφασμα με θέμα το περιβάλλον" που υλοποιήθηκαν από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού εφαρμόζοντας πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα "Τα άχρηστα υλικά και η διαχείριση τους", με την επιμέλεια της κας Πόπης Θραψανιώτη και β) ζωγραφικό ομαδικό έργο που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των καλοκαιρινών μαθημάτων στο Κ.Δ.Α.Π. (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) Λυκάκη , υπό τη διδασκαλία της κας Θραψανιώτη και την συνεργασία των εκπαιδευτικών Βασιλικής Βουκυκλάρη και Ρίας Ρουμπελάκη..

Θραψανιώτη, Σβορώνου

Από την έκθεση

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης, η προσκεκλημένη Ελένη Σβορώνου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και συγγραφέας παιδικών βιβλίων παρουσίασε το δρώμενο «Ο Τζιτζικο-Περικλής, τα ζώα και η κλιματική αλλαγή». Το δρώμενο βασίζεται στο παραμύθι της, Ο Τζιτζικο-Περικλής και η Πέμπτη Εποχή του Χρόνου (εκδόσεις Μεταίχμιο). Αφήγηση, θεατρικό παιχνίδι και …εκλογές για τον καλύτερο αρχηγό των ζώων έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να διασκεδάσουν και να μάθουν για την κλιματική αλλαγή. Ακομα έγινε και μια σύντομη παρουσίαση για το έργο της WWF.

Διάρκεια έκθεσης έως 04/11/2007.
Ανοικτά καθημερινά από 11:00 – 14:00 και 18:00 – 20:30 μμ.
(τηλέφωνο επικοινωνίας με την υπεύθυνη του εργαστηρίου 697 2597161).

Print Friendly, PDF & Email

Από manos