Τα "ΛΑΘΗ" πληρώνονται!
Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Βίτορ Κονστάντσιο σε συνέντευξη του στους Financial Times, ότι Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ και  ΔΝΤ έκαναν «λάθος» στην περίπτωση της Ελλάδας,

ότι  κανείς δεν υπολόγισε μια πτώση της τάξης του 25% του ΑΕΠ και το πολιτικό μας σύστημα, «αγρόν ηγόρασε».

Δεν υπάρχει, ανάλογο ιστορικό προηγούμενο, ο κεντρικός τραπεζίτης να παραδέχεται την οικτρή και παταγώδη αποτυχία των προγραμμάτων «διάσωσης» μιας χώρας όπως της Ελλάδος, που χρεοκόπησε πλήρως και όπου παρά τις πρωτοφανείς θυσίες των Ελλήνων και το ξεπούλημα της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, το συνολικό αδιέξοδο όχι μόνο να παραμένει, αλλά να επιδεινώνεται.

Οι δηλώσεις αυτές, έχουν προκαλέσει το θυμό, την απορία και την νοημοσύνη του κάθε Έλληνα πολίτη, που βιώνει μία τεραστίων διαστάσεων τραγωδία που είναι χειρότερη, σε απόλυτους αριθμούς, ακόμα και από αυτήν της γερμανικής κατοχής.

Έχετε υπολογίσει εσείς οι πολιτικοί, πόσο έχουν ωφελήσει ή πόσο έχουν ζημιώσει τη χώρα και τους πολίτες, τα ομολογημένα «λανθασμένα» προγράμματα διάσωσης που σχεδίασαν και σας επέβαλαν, οι δήθεν ισότιμοι εταίροι και σύμμαχοι μας και που τα ψηφίσατε χωρίς να προλάβετε καν να τα διαβάσετε;

Μήπως τελικά δεν έγινε «λάθος», αλλά σκοπίμως «λάθος»;…

Το θύμα από τα λάθη σας μετά από 8 χρόνια μνημονίων δεν είναι μόνο το ΑΕΠ, είναι και το χρέος που εκτινάχθηκε στο 179,8% του ΑΕΠ από 126,7% που ήταν πριν τη κρίση, τότε που η συνεχής προπαγάνδα σας, ήταν πως θα το φτάσετε κάτω από το 120% για να μπορούμε τάχαμου να δανειζόμαστε από τις αγορές, θυμάστε;

Ζαλιζόμαστε να διαβάζουμε τα δις όπως έχουν υπολογιστεί, που χάσαμε ως πλούτο, αποθεματικά, αξίες ακινήτων, μετοχών και λουκέτα επιχειρήσεων,  εξαιτίας  της ύφεσης και της κρίσης, εκείνα από τις οφειλές σε Ασφαλιστικά και Δημόσια Ταμεία και τέλος το χειρότερο, τα δάνεια που πήρε η χώρα από τους «σωτήρες» δανειστές που δεν διοχετεύτηκαν, παρά τις συμφωνίες, για την  ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, αλλά στην πληρωμή των ξένων τραπεζών, κυρίως γερμανικών και γαλλικών. Δηλαδή μας τα έδιναν, πληρώναμε τις τράπεζές τους και εμείς φορτωνόμασταν με επιπλέον χρέος.

Έτσι ο «λάθος» υπολογισμός τους φθάνει  περίπου στο  αστρονομικό ποσό του 1,5 τρις. , αν προστεθεί η μετανάστευση των περίπου 450.000 νέων μορφωμένων Ελλήνων στο εξωτερικό και οι χιλιάδες αυτοκτονίες, που απαγορεύεται ακόμη και την δημοσιοποίηση τους, γίνεται καταφανές ότι η καταστροφή δεν έχει παγκόσμιο ιστορικό προηγούμενο, δεν έχει μέτρο σύγκρισης.

Να θυμίσουμε επίσης ότι στις 9-11-2017, στην ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, για το κατά πόσο συμφωνεί με τον Όλι Ρεν (Ευρωπαίος Επίτροπος) που είχε πει πως «η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο, για να σωθούν οι ευρωπαϊκές οικονομίες και οι τράπεζες», ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρος του Eurogroup απάντησε, «οι τράπεζες σώθηκαν σε βάρος των φορολογουμένων και με λάθος τρόπο».

Ακόμα και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, μόλις πριν δύο ημέρες  μιλώντας στις εφημερίδες του ομίλου Funke Mediengruppe δήλωσε: «Η αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού ποδοπατήθηκε. Πρέπει να επιδείξουμε σεβασμό και να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο τώρα με την Ιταλία».

Δεν ξεχνάμε βέβαια και τις δημόσιες αποκαλύψεις του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, που σε Ντοκιμαντέρ του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 2 το 2014, είπε πως από το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου του είχε ζητήσει την προσφυγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ και ότι οι δανειστές μας, έκαναν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα έκανε ο επικεφαλής μιας επιχείρησης όταν αναλαμβάνει μια προβληματική επιχείρηση.

Στο ίδιο Ντοκιμαντέρ μίλησε και  ο πρώην υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουέν, που ήταν παρών στη σύσκεψη των Καννών και επιβεβαίωσε πως πίεσαν τον Γιώργο Παπανδρέου ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας του:

«Φυσικά είσαι ελεύθερος να κάνεις το δημοψήφισμα σου αλλά δεν μπορείς να θέσεις το ερώτημα για το εάν είναι αποδεκτά τα χρήματα που σου δανείζουμε. Η ερώτηση που θα υποβάλλεις στους Έλληνες και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο, διαφορετικά δεν θα σου δανείσουμε τα χρήματα, θα είναι ναι ή όχι στην παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο,  η γερμανοκρατούμενη Ε.Ε.;

Πως μπορείτε να μην αντιδράτε σε όλες αυτές τις ομολογίες, ούτε καν τις σχολιάζετε. Δεν τρέχει αίμα Ελληνικό στις φλέβες σας, δεν ντρέπεστε, δεν εξεγείρεστε, να τους ακούτε να σας λένε ότι σας μεταχειρίστηκαν ως υποχείρια τους, ή μήπως συνειδητά γίνατε τα πειθήνια όργανα τους και τους υπηρετείτε τυφλά; Πόσο πιο χαμηλά ακόμα θα πέσετε, ο κατήφορος σας έχει τελειωμό;

Τις αστοχίες του μνημονίου και τα λάθη του παραδέχεται και το ΔΝΤ, δηλώνοντας πως η Ελληνική οικονομία μπορούσε να σωθεί, στην αποκαλυπτική έκθεση του ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office – ΙEO) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 28-7-2016.

Το συμπέρασμα λοιπόν, ο Αρμαγεδδών των μνημονίων έγινε από ένα «λάθος», το οποίο πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν οι Έλληνες με αίμα και για το οποίο, αφού οι υπεύθυνοι το ομολογούν και μάλιστα δημόσια, ΠΡΕΠΕΙ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν το αυτονόητο, να αποκαταστήσουν την καταστροφή αυτή και να βρουν τρόπο, ακόμα και να επουλώσουν τις πληγές που άφησαν πίσω τους, όσοι εξαναγκάστηκαν από το «Λάθος» τους να πράξουν το απονενοημένο.

«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι»…

Και εσείς οι πολιτικοί, έχετε Ιερό χρέος και θα είσαστε υπόλογοι, αν όχι μόνο δεν σταματήσετε ΤΩΡΑ τις εξοντωτικές, εθνοκτόνες μνημονιακές πολιτικές, αλλά και αν δεν αναλάβετε κάθε πρωτοβουλία, ακόμα και σε διεθνές επίπεδο, για να απαιτήσετε αποκατάσταση της καταστροφής στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Είμαστε μια ευνομούμενη πολιτεία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι προτεκτοράτο τους, με την νομιμότητα  και τα ανθρώπινα δικαιώματα κατοχυρωμένα. Επιτέλους, πράξτε το καθήκον σας απέναντι στον Ελληνικό λαό, ΜΟΝΟ αυτόν πρέπει να υπηρετείτε και σταματήστε να γίνεστε όργανα και φερέφωνα όσων καταστρέφουν το έθνος μας. Αν δεν είστε ικανοί να το πράξετε, κάντε τη χάρη στους εαυτούς σας και απαλλάξτε τον Ελληνικό λαό, από την φαιδρή και εξοργιστική παρουσίας! Θα είναι ότι πιο τίμιο έχετε κάνει στην πολιτική σας διαδρομή…

Απαιτούμε Δικαίωση!  Απαιτούμε Αποκατάσταση!

Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos