Έχει απ' όλα ο μπαξές !

Από την ενημέρωση για τη σύλληψη

Παντού, γύρω μας, μπορεί ακόμα και μέσα στο σπίτι μας, αλλά εμείς απλά δεν θέλουμε να ξέρουμε. Εθελοτυφλούμε, συνειδητά. Μέχρι το κακό μαντάτο.
Αυτό δείχνει πλέον η συχνότητα εύρεσης ναρκωτικών ουσιών ακόμα και στην Ανατολική Κρήτη.
Και δεν μιλάμε για λίγα γραμμάρια, αλλά πολύ μεγαλύτερη ποσότητα από τις ανάγκες ενός χρήστη. Άρα μιλάμε για εμπόριο.

Αυτή τη φορά, πρόκειται για δύο ξένους, που διαμένουν στον Άγιο Νικόλαο. Μέχρι χθες υπεράνω πάσης υποψίας, αλλά απ’ ότι φαίνεται κάποια γνώση είχαν οι «φύλακες». Και έτσι, το πρωί της Τετάρτης (28/5), παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, έγινε έρευνα στα σπίτια τους όπου βρέθηκε κάναβη σε διάφορες μορφές, βάρους περί τα 900 γραμμάρια και όλα επιμελώς φροντισμένα έτοιμα για εμπόριο. Όπως μας είπαν τόσο ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Μανώλης Παναγιωτάκης, όσο και ο επικεφαλής της ΕΙΔΑΣΥΔΕ, αυτή τη φορά βρέθηκε και ένα φυτό κάναβης που για πρώτη φορά εμφανίζεται στη περιοχή, διότι μπορεί να παράγει μέσα στη γλάστρα από μικρό μέγεθος.
Οι δύο οδηγούνται αρμοδίως στον εισαγγελέα Λασιθίου. Θα ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία, αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Κάποιοι άλλοι θα πάρουν τη θέση τους, μέχρι να αποφασίσουμε εμείς ότι δεν χρειαζόμαστε «τεχνητούς παραδείσους» για να ζήσουμε, ή ακόμα να απαλλαγούμε από μύθους περί μαλακών και σκληρών ουσιών. Όλα αυτά τα υποκατάστατα του ονείρου προκαλούν ζημιά. Μικρή η μεγάλη, αλλά αρκετή για να μετατρέψει κάποιον σε εξαρτημένο και στη συνέχεια να τον στείλει στον άλλο κόσμο. Και όλα αυτά είναι η καθημερινή μας πραγματικότητα. Ας ξυπνήσουμε λοιπόν από το λήθαργο πριν μας χτυπήσουν τη πόρτα…….
Print Friendly, PDF & Email

Από manos